Saint-Gobain investește în proiecte sociale, alături de Habitat for Humanity și MagiCamp

Liderul mondial în domeniul habitatului și al materialelor de construcții sprijină două mari proiecte de responsabilitate socială: unul adresat comunităților defavorizate din Buftea și unul ce susține copiii diagnosticați cu cancer. Ambele proiecte ajung la investiții de circa 84.000 de euro.

Centru comunitar eficient energetic, la Buftea

Fundația Saint-Gobain Initiatives va dona 67.500 de euro Asociaţiei Habitat for Humanity România, pentru construirea unui centru comunitar eficient energetic, în Buftea. Proiectul are ca scop dezvoltarea comunității locale din oraş, prin facilitarea accesului zilnic la educație și activități conexe pentru 50 de copii şi prin sprijinirea altor 150.

Rolul principal al centrului comunitar este acela de a preveni absenteismul școlar în rândul copiilor din familii defavorizate și îmbunătățirea performanțelor școlare ale beneficiarilor. 50 de copii vor beneficia zilnic de programe ce le vor spori motivația de a învăța și de a-și dezvolta abilități suplimentare, prin intermediul unor activități educaționale integrate, adaptate nevoilor lor. În total, 200 de copii defavorizați vor participa periodic la activități educaționale și de orientare pentru integrare, consiliere și educație formală și informală, pentru dezvoltarea abilităților practice și artistice.

Centrul va fi administrat de Asociația Hercules, care are o experienţă de peste zece ani în lucrul cu copiii proveniți din familii sărace. Asociaţia administrează un centru similar în Costești, județul Argeș, care deservește circa 300 de copii și adulți.

MagiCAMP – mai mult decât o tabără

MagiCAMP este o tabără pentru copii și adolescenți care luptă cu cancerul, leucemia şi talasemia. Beneficiari sunt și copiii mari arşi (Connectiv Camp) şi cei care au pierdut pe cineva drag (GriefCAMP). Tabăra oferă participanților o activitate interactivă, de interior și de exterior, unde copiii dobândesc abilități, își fac noi prieteni și se gândesc mai puțin la problemele lor.

MagiCAMP a început în 2014, cu 31 de copii. În 2016, a găzduit 180 de copii și cifrele vor continua să crească cu cel puțin 50 la sută în fiecare an, astfel încât peste 2.000 de copii să fie ajutați în următorii cinci ani, atât prin tabere de vară, cât și prin programe, pe tot parcursul anului. Fundația Saint-Gobain a donat 16.000 de euro pentru construirea și dotarea cu toate echipamentele necesare bucătariei sediului MagiCamp. Noul proiect de construcție verde are sprijinul Consiliului Român pentru Clădiri Verzi și al mai multor companii și organizații studențești specializate în proiectarea și promovarea clădirilor verzi și a îmbunătățirii eficienței energetice.

“Oriunde ne desfăşurăm activitatea, oriunde ne petrecem timpul, acasă sau la serviciu, gândurile şi acţiunile noastre trebuie să fie o sursă pozitivă de inspiraţie pentru cei din jur. Să încercăm să-i ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi, prin toate mijloacele de care dispunem, şi, mai mult decât atat, să creăm oportunităţile necesare susţinerii celor de lângă noi”, spune Irina Lada (foto), Coordonator de Comunicare pentru Grupul Saint-Gobain din România şi Bulgaria.

DESPRE SAINT-GOBAIN

Cu vânzări de 39,1 miliarde de euro, în 2016, liderul mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii operează în 67 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi. În România, deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu circa 1.400 de angajaţi, și operează 11 unităţi de producţie, în opt situri industriale, în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share