Sanofi și Crucea Roșie și-au unit forțele pentru 1.500 de copii și vârstnici

În decembrie, pentru al doilea an consecutiv, Sanofi România și Crucea Roșie Română au dezvoltat un proiect de implicare socială prin intermediul căruia circa 1.500 de copii și persoane vârstnice, din 13 județe, au primit sprijin material semnificativ.

Pe lângă ajutorul material, campania “Ce mai faci?” a avut și o componentă puternică de voluntariat. Angajații Sanofi România s-au alăturat voluntarilor Crucii Roșii și au dăruit, de Crăciun, poate cel mai valoros cadou: atenția și grija lor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Direcțiile principale de acțiune ale proiectului

  • Empowering local communities – sprijin pentru comunitățile locale. Cu ajutorul Crucii Roșii Române, au fost identificate nevoi reale în rândul grupurilor de persoane defavorizate din 12 orașe, printre care lemne pentru încălzire, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă pentru copiii care merg zilnic pe jos la școala din satul învecinat, o masă caldă de Crăciun și cadouri sub brad sau echipamente IT pentru o școală dintr-o comunitate săracă. Pentru a putea acoperi aceste nevoi, Sanofi a oferit un suport financiar de 15.000 de euro. Județele incluse în proiect au fost Iași, Timiș, Dolj, Constanța, Brașov, Galați, Bihor, Vrancea, Mureș, Sibiu, Bacău și Cluj.
  • Empowering volunteering – susținerea și încurajarea voluntariatului. Alături de voluntarii Crucii Roșii Române, angajații Sanofi România au devenit voluntari, la rândul lor. Au mers în vizită la centre sociale din țară, au stat de vorbă cu bătrâni singuri și le-au dus daruri copiilor din centre comunitare, la serbarea de final de an. În București, s-au implicat în programul Banca de Alimente – au promovat acțiunea și au contribuit la colectarea a peste 600 de kilograme de alimente greu perisabile, precum și haine și jucării.

“Din păcate, sunt copii în România care se culcă flămânzi, care învață în întuneric, sunt părinți care renunță să-și trimită copiii la școală pentru că nu au cu ce să-i îmbrace, sunt școli care nu au lemne pentru încălzirea sălilor de clasă în sezonul rece. Prin toate proiectele și parteneriatele noastre, încercăm să ajungem acolo unde este cea mai mare nevoie de ajutor”, explică Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română. “Din perspectiva noastră, viața este o călătorie, cu suișuri și coborâșuri, cu provocări mai mici sau mai mari. Tocmai de aceea, contează foarte mult cine îți este alături în această călătorie. Iar Sanofi își dorește să fie un partener care aduce valoare, care înțelege și ajută persoanele care se confruntă cu diferite probleme de sănătate sau sociale. Este o misiune pe care o definim prin două cuvinte: Empowering Life!”, completează Camelia Nițu, Communication Head Sanofi România.

În 2016, Sanofi a asigurat o sponsorizare de 11.000 euro pentru 19 centre sociale din Sibiu și a implicat peste 300 de angajați, ca voluntari, în proiectul “Moș Crăciun pentru o zi”.

DESPRE SANOFI ROMÂNIA

Este lider al industriei farmaceutice locale, cu peste 700 de angajați și o prezență puternică în sectoarele medicamente inovatoare, vaccinuri, produse OTC (fără prescripție medicală) și medicamente generice. Portofoliul complex acoperă importante arii terapeutice – diabet, boli cardiovasculare, boli rare, scleroză multiplă, oncologie, imunologie. La nivel global, Sanofi se bazează pe mai mult de 100.000 de angajați, în 100 de țări.

DESPRE CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Articolul anterior

Contribuțiile sociale ar putea fi plătite pe baza CNP, fără depunerea Declarației 600

Articolul următor

Cluj: UBB și NTT DATA "construiesc" o aplicație web ce permite accesul în baza de date a Bibliotecii Centrale Universitare

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share