Grupul Smartree: creștere de 42% a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului

Smartree HRTech și Smartree România, cele două divizii ale grupului Smartree, au înregistrat venituri cumulate de 80,2 milioane de lei în prima jumătate a anului 2022.

Grupul Smartree a înregistrat un profit în creștere cu 18 la sută față de perioada similară a anului trecut și o creștere de 42 la sută a cifrei de afaceri.

Linia de business SaaS, preluată de Smartree HRTech, a înregistrat o creștere mai accelerată comparativ cu zona de externalizare de servicii de salarizare și administrare de personal. Un rol important în eficientizarea activităților aferente serviciilor de outsourcing l-a avut automatizarea proceselor de business interne.

“Având în vedere situația dificilă în care se află tot mai multe companii care se confruntă cu deficit de personal, preconizăm că, în perioada următoare și în 2023, cererea pentru servicii de outsourcing și servicii de tip SaaS va fi în continuă creștere, iar noi suntem gata să o gestionăm. În plus, criza generată de conflictul din Ucraina și criza energetică și nivelul îngrijorător al indicatorilor macroeconomici, cum ar fi inflația – care a crescut într-un ritm galopant, la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani -, au generat provocări care ne forțează în continuare să găsim soluții ca să ne întărim rezistența și să ne dezvoltăm activitățile, în această perioadă caracterizată de imprevizibilitate și instabilitate”, declară Alexandra Peligrad (foto), CEO Smartree România.

Chiar și în acest context marcat de incertitudine, Smartree își continuă planurile de dezvoltare începute, în ceea ce privește parteneriatele cu alte companii ce oferă produse software complementare și în efectuarea de proiecte de achiziții și investiții în companii din domeniul HR.

“În perioada următoare, vom lansa pe piață noul nostru modul digital, adresat tuturor angajaților din ecosistemul unei companii, modul ce va reduce mult activitățile administrative și le va oferi utilizatorilor o experiență intuitivă și plăcută. Sunt acțiuni tactice pe care le facem din preocuparea continuă pentru digitalizare și eficientizare a proceselor de HR și în susținerea misiunii noastre de a le oferi profesioniștilor din HR tehnologia care să-i degreveze de activitățile administrative. Astfel, ei își pot maximiza și eficientiza timpul alocat pentru dezvoltarea oamenilor și a echipelor în obținerea de performanțe”, adaugă Alexandra Peligrad.

În mai 2021, Smartree a finalizat procesul de divizare a celor două linii mari de business, în urma căruia Smartree HRTech, compania nou înființată, a preluat activitatea de inovare în tehnologie software și servicii de HR, în timp ce Smartree Romania pune la dispoziție de angajați temporari și oferă soluții de leasing de personal și de recrutare.

DESPRE SMARTREE

Lider în România pe piața serviciilor de outsourcing de salarizare și administrare de personal, oferă, de peste 20 de ani, servicii și soluții software complete pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane, aflate într-o continuă evoluție. Are o poziționare unică pe piața din România – este singurul partener local ADP, cel mai mare procesator de salarii la nivel global. Oferă expertiză în cele mai bune practici din industrie și know how-ul celor peste 100 de specialiști care își desfășoară activitatea în serviciile de payroll, administrare de personal și dezvoltarea de soluții software.

Smartree HRTech, divizia de inovare în tehnologie software și servicii de HR, și Smartree România sunt deținute de holdingul de investiții Delta Asset Invest, ce aparține lui Dragoș Roșca, antreprenor și investitor activ în companii precum Smartree, BIA, Patiline, Ynovate Immo, Brexton, 2Performant sau Bento.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share