SAP: Cursuri și evenimente gratuite de programare, pentru dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor

În toamna acestui an, SAP lansează două cursuri online gratuite, prin care copiii și tinerii pasionați de tehnologie pot învăța să dezvolte aplicații digitale și un curs dedicat părinților și profesorilor, pentru a-i ajuta să-i încurajeze pe copii să învețe să codeze de la o vârstă fragedă.

Pentru a accesa cursurile, nu este nevoie ca participanții să aibă cunoștințe de programare. Singurele cerințe pentru înscriere sunt accesul la internet și o adresă de email.

Consumatorii de tehnologie de azi devin creatorii digitali de mâine

Cursul Teens Get Coding! începe pe 26 septembrie și este dedicat copiilor între 12 și 17 ani, care doresc să învețe să codeze. Cursul, predat în limba engleză, are la bază popularul program Scratch, dezvoltat de MIT, și este alcătuit din cinci lecții video, ce se întind pe o perioadă de patru săptămâni. După fiecare lecție, cursanții sunt încurajați să rezolve teste scurte, pentru a verifica dacă informația a fost însușită. În total, sunt necesare șase ore pentru a parcurge cursul, iar la final absolvenții își vor putea crea propriul joc video.

Teaching Programming to Young Learners se adresează părinților, profesorilor și celor implicați în activități extracuriculare, pentru copiii cu vârsta între opt și 11 ani, și începe tot pe 26 septembrie. Indiferent de nivelul de cunoștințe în materie de programare, cursul este menit să-i ajute pe părinți și profesori în încurajarea  copiilor de a se implica în codare și programare, de la o vârstă fragedă. Timp de patru săptămâni, participanții vor învăța să folosească programul Scratch, să proiecteze și să creeze jocuri video. Timpul de parcurgere este de 4-6 ore. Cursul este predat în limba engleză.

Ambele cursuri sunt oferite în cadrul programelor EU Code Week și a celor de inițiere în programare, concepute pentru a dezvolta abilitățile digitale ale tinerilor din întreaga lume.

Prima aplicație software, în doar patru săptămâni

Cursul pentru tineri, Design Your First App with SAP Build, începe în 4 octombrie și nu există nici o cerință formală. Cursanții vor învăța de la zero, pas cu pas, cum să creeze aplicații digitale. Structura cursului cuprinde patru săptămâni de învățare, într-un format modern, și o săptămână dedicată examenului de promovare. Cursul începe prin introducerea în design thinking, o abilitate necesară în crearea de produse noi, în special software. Participanții vor descoperi apoi SAP Build, un program gratuit și ușor de utilizat dezvoltat de SAP, unde își pot testa ablitățile de design thinking  dobândite. După fiecare curs video, sunt lansate teste și teme săptămânale scurte, pe care participanții le vor rezolva pentru a-și însuși rapid informațiile acumulate.

Cele trei cursuri sunt disponibile pe openSAP, platformă pentru cursuri gratuite, dedicate unui număr nelimitat de persoane (MOOCs – Massive Open Online Courses). Aceasta a fost lansată în 2013 și în prezent sunt disponibile 125 de cursuri, din diverse domenii, la care s-au înscris peste 500.000 de participanți. Scopul dezvoltării acestei platforme a avut la bază nevoia actuală de învățare într-un format confortabil, pe cont propriu și în ritmul fiecărui cursant.

Meet and Code ghidează tinerii români într-o carieră în programare

Cursurile fac parte din inițiativa Meet and Code, prin care SAP și Techsoup Europe vor susține evenimente de programare în 17 țări din Europa, printre care și România. Este o inițiativă prin care tinerii au oportunitatea de a afla mai multe despre codare, ca o alegere de carieră și despre cum funcționează lumea digitală. Dedicată tinerilor între opt și 24 ani, Meet and Code își propune să-i introducă pe în lumea programării și a tehnologiei, printr-o varietate de activități, precum hackathon-uri, cafenele de codare și workshop-uri.

Articolul anterior

Prima investiție pentru Fribourg Digital: un startup de digital marketing

Articolul următor

CEE Capital Markets Awards: MedLife, cea mai bună companie din Europa Centrală și de Est

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share