Șapte companii vor crea aproape 800 de noi locuri de muncă, după ce au primit ajutoare de stat de peste 200 de milioane de lei

Ministrul Finanțelor Publice a semnat, săptămâna trecută, șapte noi acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore.

Beneficiarii celor șapte noi acorduri de finanțare sunt companiile Detergenți SA, Hirschmann, Irum, Minet, MPO Prodivers Rezistent, Romaqua Group și Smart Wood. Cele șapte proiecte vor crea 778 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 620,94 milioane de lei, iar ajutorul de stat pentru finanțarea lor este de 194,27 milioane lei. Ele vor contribui cu 211,54 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Detergenți SA va primi 29,05 milioane de lei, pentru înființarea unei fabrici de detergenți pentru spălat rufe de tip capsulă, destinați pieței europene. Hirschmann Romania își va extinde capacitatea de producție cabluri utilizate în industria auto (pentru zona sașiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS și direcție), iar valoarea ajutorului de stat este de 57,7 milioane de lei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Și Irum țintește mărirea capacității de producție. Compania dorește să producă în continuare tractoare forestiere (TAF) și agricole, dar și piese de schimb/ componente pentru tractoare. Valoarea ajutorului de stat este de 9,8 milioane de lei. Pentru Minet, valoarea ajutorului de stat este de 5,7 milioane. Compania își va extinde capacitatea de producție, pentru a produce materiale nețesute similare cu cele produse în prezent (pâsle) și pentru industria auto.

MPO Prodivers Rezistent va extinde capacitatea de producţie a pieselor ambutisate, prin achiziționarea de echipamente și utilaje de producție necesare pentru dotarea unității de producție existente. Valoarea ajutorului de stat este de 48,7 milioane de lei. Cu ajutorul de stat de 28,32 milioane de lei, Romaqua Group va extinde capacitatea de producție apă oligominerală naturală plată Aquatique, prin construcția unei noi hale și achiziția de echipamente. În cazul Smart Wood Romania, proiectul vizează extinderea capacităţii de producţie prin achiziția de echipamente pentru producerea de bețe din lemn pentru industria alimentară. Valoarea ajutorului de stat este de 15 milioane de lei.

În 2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat de peste 1,6 miliarde de lei, ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin cinci miliarde.

Articolul anterior

Coca-Cola HBC și Mobexpert, noii chiriași ai parcului logistic P3 Bucharest A1

Articolul următor

Ghidul expatului: ce să faci și ce să nu faci, ca să nu pari un "ciudat" într-o țară străină

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share