Banner

Schaeffler Day pentru studenți: unul dintre cei mai mari angajatori din Brașov pregătește viitoarea generație de profesioniști în domeniul tehnic

Studenții facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania din Brașov au putut face cunoștință cu Schaeffler România, luna trecută, la eveniment Schaeffler Day, desfășurat chiar în locația de producție din Brașov.

Cu focus pe teme de actualitate din industrie, precum mentenanță predictivă, digitalizare și automatizare, evenimentul a oferit un cadru oportun în care viitorii specialiști s-au putut conecta cu echipa de experți ai companiei Schaeffler România. Prelegerea de deschidere le-a dezvăluit studenților provocările și oportunitățile inovatoare din domeniul mentenanței predictive și informații relevante despre procesele de digitalizare și automatizare din spatele acestor operațiuni complexe.

Schaeffler Day a continuat cu patru workshop-uri speciale, în care 70 de studenții ai Universității Transilvania au avut ocazia să afle direct de la specialiștii in domeniu despre:

  • Digitalizare și securitate cibernetică în zonele de producție. Workshop-ul s-a axat pe detalii despre cum utilizează Schaeffler revoluția digitală pentru a îmbunătăți calitatea și performanța serviciilor și produselor. S-a discutat și despre măsurile de securitate cibernetică implementate pentru a proteja datele și procesele interne.
  • Mentenanță predictivă. În acest workshop au fost prezentați senzori și dispozitive pentru realizarea mentenanței preventive, respectiv senzori cu vibrații OPTIME și ungătorul automat OPTIME C1, și au putut fi testate tehnologiile și echipamentele utilizate pentru diagnosticarea stării tehnice a utilajelor de producție.
  • Fabricație inteligență prin automatizare. Workshop-ul de fabricație inteligentă a expus proiectele de automatizare industrială din Schaeffler România, inclusiv sistemele logistice autonome, sistemele de debavurare automată, scanare 3D și sisteme de pick and place cu roboți industriali sau colaborativi. A fost o incursiune în tehnologiile de ultimă generație care susțin procesele de producție.
  • Programare – o imagine de ansamblu a unui soft CAE. Studenții au descoperit limbajul de programare Python și suita de programe Bearinx. Sub îndrumarea mentorilor, au creat propriul mediu de lucru pe telefoanele mobile și au calculat durata de viață a unui rulment.

Schaeffler Day a cuprins și vizite în zone-cheie de producție, ca parte a unui proces de învățare complet, în care teoria se întâlnește cu practica. Evenimentul oferă oportunitatea de familiarizare cu cele mai recente tehnologii și practici din industrie, reprezintă un pas înainte în pregătirea viitoarei generații de profesioniști în domeniul tehnic și contribuie activ la dezvoltarea viitorului în tehnologie și inginerie.

Studenții facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania din Brașov au putut face cunoștință cu Schaeffler România.

Programe de masterat cu profile tehnice

Educația a fost mereu prioritară pentru Schaeffler România. Compania a dezvoltat parteneriate cu mediul educațional din județul Brașov, și nu numai, pentru a putea susține îndeaproape tânăra generație. Toți absolvenții de licență, care doresc să-și continue studiile urmând un program de masterat în domenii tehnice, sunt invitați să urmeze unul dintre cele trei programe susținute de companie: “Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”, “Ingineria proceselor de fabricație avansate” sau “Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”. Programele le oferă masteranzilor ocazia să se specializeze în domenii de interes actual și să învețe într-un mediu plăcut, care le dă ocazia să pună în practică cunoștințele dobândite.

Un avantaj în dezvoltare profesională îl reprezintă și accesul la experții Schaeffler și – alături de aceștia – accesul la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS și altele. Cei care vor să-și continue studiile superioare prin doctorat pot face acest lucru, deoarece Schaeffler oferă teme de actualitate și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate.

Mai multe detalii despre programele de masterat pot fi găsite aici.

DESPRE SCHAEFFLER ROMÂNIA

Este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002, compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu circa 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare, în Engineering Center Schaeffler Romania. Compania are o prezență foarte activă în mediul educațional și prin proiecte de implicare socială.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share