Schaeffler România reciclează sau valorifică 90 la sută din deșeurile pe care le generează

În 2020, circa 90 la sută din deșeurile generate în fabrica Schaeffler din Brașov au fost valorificate sau reciclate.

Întreaga cantitate de 156 de tone de deșeuri de hârtie și carton colectată a fost supusă operației de reciclare, iar 100 la sută din folia de plastic utilizată a fost valorificată.

Printre proiectele de eficientizare a resurselor energetice în fabrică se numără și modernizarea sistemului de iluminat din zonele de producție, prin care consumul de energie a fost redus cu 70 la sută, iar durata de viață a lămpilor utilizate – crescută de 3,5 ori. Portofoliul de proiecte include și soluții tehnice pentru a eficientiza generarea, distribuția și utilizarea resurselor necesare activității de producție, ca aerul comprimat sau fluidele pentru utilaje. Prin aceste acțiuni, în ultimii patru ani, coeficientul eficienței energetice s-a îmbunătățit cu zece procente.

Până în 2030, Schaeffler va emite “carbon neutru” în toate unitățile sale de producție, inclusiv cea din Brașov, și își va reduce și aprovizionarea anuală cu apă cu 20 la sută. Inițiativele din Schaeffler România, pentru reducerea amprentei de carbon, numără programe pornind de cel de management al deșeurilor până la cele ce eficientizare a resurselor energetice.

Schaeffler România este prima întreprindere de producție înregistrată EMAS din România. EMAS, Sistemul Comunitar de Management de Mediu și Audit, este o certificare voluntară, care reprezintă un etalon al performanței de mediu.

“Sustenabilitatea, cu toate aspectele și provocările sale, se dezvoltă într-o sarcină de management importantă pentru următorii ani. Respectarea și protejarea mediului și a comunităților în care operăm este esențială pentru un viitor de succes. Când creăm valoare adăugată sustenabilă, nu ne concentrăm doar asupra proceselor și lanțurilor de aprovizionare, ci și asupra produselor noastre, de exemplu, în domeniul energiei eoliene. Suntem furnizori dedicați pentru cei mai importanți producători de turbine eoliene la nivel mondial, iar produsele furnizate de Schaeffler România, în 2020, au contribuit la alimentarea cu energie verde a peste trei de milioane de gospodării din lume”, spune Sorin Poteraș, director general Schaeffler România.

Ca furnizor pentru sectorul energiei verzi, Schaeffler România produce aproape toate tipurile de rulmenți pentru turbine eoliene, cu diametrul de la 400 la 4.000 mm, și are o abordare atentă a întregului lanț de producție. Acestui portofoliu de produse i se adaugă și dezvoltarea de soluții noi, complexe, pentru clienții din industrie.

Grupul Schaeffler produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, și soluții de rulare și rulmenți simpli, pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.300 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume.

Articolul anterior

Pandemia a accelerat alfabetizarea digitală: numărul elevilor care urmează cursurile Logiscool a crescut cu 25 la sută în 2020

Articolul următor

Audi adoptă limbajul neutru din perspectiva genului în orice comunicare internă sau externă

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share