Schimbare de lider pe piața distribuţiei de medicamente. Fildas Trading urcă pe primul loc, cu afaceri de 4,2 miliarde de lei în 2019

Fildas Trading, distribuitorul de medicamente fondat de antreprenoarea Anca Vlad, a ajuns la afaceri de 4,2 miliarde de lei, anul trecut, în creştere cu 16 la sută faţă de 2018, și a depăşit Mediplus din perspectiva vânzărilor, arată datele ZF, obținute de la Ministerul de Finanţe şi cele oferite de companii.

Rezultatul din anul trecut duce compania pe primul loc pe piaţa de distri­buţie, în condițiile în care Mediplus, liderul din ultimii ani, a raportat afaceri de patru miliarde de lei în 2019, o creştere de cinci procente. Profitul Fildas Trading a fost de 134 milioane de lei, în creştere cu 23 la sută.

Din 2017, când a intrat pentru prima dată în primii trei jucători de pe piaţa de distribuţie de medicamente, după ce a depășit Farmexim, Fildas Trading a continuat consolidarea. În 2018 a mai urcat un loc, după ce a devansat Farmexpert (actualul Alliance Healthcare). Fildas Trading operează 15 depozite la nivel naţional și are peste 1.200 de angajați.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Distribuţia de medicamente a fost marcată, după 2010, de falimente răsunătoare ale companiilor din fruntea clasamentului, lucru ce a făcut loc celorlalţi jucători să se consolideze, notează ZF. Relad, Montero, ADM Farm şi Polisano, com­pa­nii puternice în domeniul distribuţiei farma, și-au pierdut, rând pe rând, locul din clasament, în urma problemelor fi­nan­ciare, însă în ultimii cinci ani nu au mai existat astfel de mişcări pe piaţă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Record de candidați pe BestJobs, în mai. Enel, Metro, Dona Logistică, Takko și Deichmann au atras cei mai mulți candidați

Articolul următor

Peste 1.000 de angajaţi de la Dacia sunt trimişi din nou în şomaj tehnic

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share