Schimbare la conducerea Ford Otosan Craiova: Josephine Payne pleacă în Turcia, iar Müjdat Tiryaki devine noul președinte al companiei

Din 1 mai, compania Ford Otosan Craiova va fi condusă de Müjdat Tiryaki.

Director la Ford Otosan Craiova din august 2022, Müjdat Tiryaki îi ia locul Josephinei Payne, care pleacă la Ford Otosan, după ce a fost numită director general adjunct în compania mixtă turco-americană.

Müjdat Tiryaki va fi responsabil de supervizarea operațiunilor de producție vehicule și motoare și a altor funcțiuni de suport. “Ca președinte, va conduce echipa din Craiova în menținerea rolului său cheie în călătoria Ford Otosan către era electrificării, în contextul lansărilor următoare de vehicule electrice, respectiv modelele E-Transit Courier, E-Tourneo Courier și Puma”, anunță compania.

Noul președinte s-a alăturat Ford Otosan ca inginer industrial, în 2000, și a avut diferite roluri de conducere legate de producția Ford Transit. A fost numit manager în secția de caroserii de la fabrica din Craiova și a lucrat aici între 2010 și 2012. Apoi a avut diverse roluri de conducere în secția de caroserii a fabricii din Gölcük (Turcia).

Înainte de fi numit director al fabricii din Craiova, în august 2022, a fost șeful fabricii din Gölcük, unde s-a ocupat de proiecte de creștere a capacității de producție și de lansarea E-Transit. Sub comanda lui, fabrica Ford Otosan a fost certificată Advanced Fourth Industrial (4IR) Lighthouse și s-a alăturat companiilor care fac parte din inițiativa WEF (World Economic Forum) Fourth Industrial Revolution. Müjdat Tiryaki a absolvit Middle East Technical University, secția inginerie industrială, și a obținut un master în științe de la Universitatea Kocaeli.

Josephine Payne, prima și singura femeie de la conducerea Ford Craiova, până acum, avansează în Turcia, ca director general adjunct al Ford Otosan. David Joseph Cuthbert Johnston, cel care deținea această funcție, a fost numit la conducerea diviziei de baterii și parteneriate din Ford Otosan, tot din mai.

Ford Otosan a preluat uzina Ford din Craiova din al treilea trimestru din 2022. Compania este un joint-venture dintre Ford Motor Company și Koç Holding A.Ş., care dețin câte 41 la sută din acțiuni. Restul de 18 la sută sunt tranzacționabile pe piața liberă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share