Școala informală de IT sărbătorește opt ani. Peste 5.000 de absolvenți au devenit specialiști IT

De opt ani, Școala informală de IT le oferă cursanților săi, indiferent de vârstă, șansa de a învăța programare, testare software, analiză de business, UX design, administrare baze de date sau RPA development.

“Să schimbăm în bine cât mai multe vieți este dorința care ne-a motivat să lansăm Școala informală de IT. IT-ul rămâne un domeniu sigur și de viitor, unde se caută angajați chiar și în această perioadă. Tot contextul acesta descurajant poate fi, de fapt, cel mai bun moment pentru o șansă la un nou început profesional, iar campania noastră asta este: o invitație la optimism. Le spunem oamenilor să privească această perioadă și ca pe un imbold să facă schimbarea pe care au amânat-o până acum, uneori poate chiar și din confort”, spune Răzvan Voica, CEO & co-fondator Școala informală de IT.

Povestea școlii a început în 2013, la Cluj-Napoca, din dorința de a le oferi pasionaților de tehnologie posibilitatea de a începe o carieră în industria software, în orice moment din viața lor. Acum opt ani, se forma prima grupă de cursanți. În timp ce aveau joburi în cu totul alte domenii, participanții învățau tehnologii moderne.

Școala a crescut de la an la an și numără astăzi opt sedii în cele mai mari hub-uri IT din țară: București, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu, Craiova, dar și în Chișinău. În acest moment, există posibilitatea de a studia la Școala informală de IT și din orașele unde nu există sedii fizice, fiindcă toate cursurile se desfășoară exclusiv online. Cele 17 cursuri sunt predate de cei mai buni specialiști din IT.

“Chiar și în format online, păstrăm dinamică și interactivă experiența educațională. Nu avem cursuri preînregistrate, totul este live. Se comunică permanent, se adresează întrebări, se exersează fiecare concept predat și se oferă feedback. Simulăm experiența din sălile de curs într-un mediu 100 la sută sigur.

De opt ani, aducem oamenii potriviți împreună: cursanții, cei ce își doresc o carieră în IT, și mentorii, practicieni din industrie, cu un palmares impresionant de reușite. Prima mea amintire de suflet din anul lansării este un e-mail de mulțumire de la un tânăr tătic. Viitorul celor trei copii pe care îi are va fi unul mai bun, îmi spunea în 2013, datorită școlii noastre”, declară Mihai Talpoș, co-fondator Școala informală de IT.

Cea mai ambiţioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională este lider în domeniul educației alternative în sfera IT din România. Peste 5.000 de absolvenți au devenit specialiști IT, iar cei peste 120 de mentori sunt aleși printr-un proces riguros de selecție. Instituția a fost premiată de ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) și a devenit un partener de încredere al marilor angajatori din IT.

Pandemia a trimis doi din zece români în șomaj tehnic. În ianuarie 2021, numărul șomerilor a crescut cu 104.000 față de anul precedent. De la începutul pandemiei, Școala informală de IT i-a susținut pe cei care și-au pierdut locurile de muncă prin reduceri de preț sau programe speciale de recalificare profesională.

Școala informală de IT celebrează cei opt ani de activitate cu opt zile de reduceri. Între 15 și 22 octombrie, cei care se înscriu la orice curs au un discount de 80 de euro, inclusiv la Intro in IT, cursul care te învață IT de la zero. 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share