SAP România organizează două hackatoane pentru studenți. Cei mai buni vor fi angajați de companie

În noiembrie-decembrie, SAP România organizează două hackatoane gratuite, ABAP și Finance, în urma cărora cei mai buni cursanți pot fi angajați de companie și își pot începe cariera în domeniul consultanței ERP.

Sunt așteptați studenți de la licență sau masterat, care au cunoștințe de baze de date și noțiuni de bazele programării. Termenul de finalizare a înscrierilor pentru ambele hackatoane este 30 octombrie. Sunt disponibile 20 de locuri pentru fiecare competiție.

Hackathonul ABAP își propune să abordeze tehnologia ABAP RESTful Application Programming Model, disponibilă în SAP Business Technology Platform, și SAP S/4HANA Cloud – pentru a permite unui grup de studenți să ia contact cu domeniul consultanței ERP, să dobândească cunoștințe valoroase pe piața muncii și să pună bazele viitorului lor profesional.

La SAP Finance, studenții vor descoperi tehnologia din spatele soluțiilor SAP dedicate departamentelor financiare, utilizate de clienții companiei. 77 la sută dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP. Vor fi abordate subiecte precum Introduction to Finance, General Ledger Accounting Overview, Accounts Payables & Accounts Receivebles Overview, Asset Accounting Overview.

Pentru fiecare hackaton, studenții vor parcurge patru lecții, la sfârșitul cărora vor primi o provocare la care să răspundă cu un picth video, realizat în baza unui proiect. Prezentările vor fi evaluate din punctul de vedere al conținutului și raportat la capacitatea de digital storytelling pe care o demonstrează cursanții.

Cursurile vor fi susținute pe platforma nextlab.tech, cu ajutorul unui asistent virtual de învățare, și vor insista atât asupra aspectelor teoretice, cât și a celor practice, astfel încât, la final, studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocările lansate. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a patru lecții asincrone pentru fiecare hackaton, însă se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Ulterior, cursanții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video.

La hackatoane se pot înscrie studenți de la licență și masterat, din orice universitate, iar participarea este gratuită. Ei trebuie să aibă cunoștințe de baze de date, să cunoască noțiuni de bazele programării – pentru hackatonul ABAP, să aibă o pasiune pentru domeniul financiar – pentru cel de Finance. Participanții trebuie să vorbească fluent limba engleză. Termenul de înscriere este 30 octombrie. Înscrierile se fac aici.

DESPRE SAP

Este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. Își susține cei peste 440.000 de clienți, din 180 de țări, în gestionarea tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuie la simplificarea proceselor de business și oferă platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002 și s-a numărat printre primii furnizorii IT locali de top. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. 95 la sută dintre cele mai mari 300 de companii locale sunt clienți SAP. În 2011, SAP a demarat aici un proiect de investiții, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 700 de angajați.

Articole din aceeași categorie
Total
19
Share