Sibiu: Absolvenții școlii duale, angajați la Marquardt

Elevii primei generații care a absolvit școala duală în Sibiu, în parteneriat cu Marquardt România, au fost angajați de companie, la scurt timp după ce au promovat examenele de absolvire.

Fabian Paul Szekely (18 ani), Ilie Claudiu Dobrotă (18 ani), Radu Burjă (18 ani), Ioan Răzvan Brădean (18 ani), Ștefan Răzvan Ilinca (18 ani) și Vasile Pîșu (20 ani) au încheiat studiile școlii duale cu rezultate bune, ba chiar Fabian Paul Szekely a terminat ca șef de promoție, cu medii mai bune chiar decât elevii de la filiera teoretică.

La sfârșitul celor trei ani de studiu, a venit și momentul opțiunii: Marquardt Sibiu a decis să îi angajeze pe tinerii pregătiți în atelierele companiei. Prin urmare, cei șase au fost invitați să-și depună documentele de angajare și au semnat contractele care le asigură startul profesional în cadrul unei companii multinaționale. “Absolvirea cu succes a primei serii de la școala duală și angajarea la Marquardt este un semn că proiectul educației în sistem dual este o reușită. Angajatorii vor avea forță de muncă bine pregătită, iar pentru tineri reprezintă un avantaj enorm faptul că pornesc cu dreptul în profesie, ca angajați ai unei companii mari”, declară Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt România și membru al Consiliului Național pentru Educație Duală.

Programul Școala Duală care se desfășoară la Marquardt Sibiu oferă șansa calificării în specializări din industria componentelor auto prin intermediul unui program care dezvoltă deprinderile practice în meseriile cu profil tehnic. Meseriile de care Marquardt are nevoie sunt: operator pe mașină cu comandă numerică, sculer-matrițer și electromecanic pentru utilaje și instalații industriale. Sistemul de învățământ profesional dual permite elevilor înscrişi la o școală profesională de stat să-şi formeze cunoştinţele practice în mediul real de muncă oferit de companii, ceea ce reprezintă un important atu la începutul vieții profesionale. Contactul și familiarizarea elevului cu mediul de muncă are loc în fabrica Marquardt și se bazează pe o foarte bună colaborare cu reprezentanții Colegiului Tehnic Independența.

Beneficiile școlii duale la Marquardt

Compania Marquardt a format o echipă de proiect, din care fac parte mentori de practică și traineri, și a realizat și dotat un atelier cu scule și aparatură de ultimă generație. Lucrările practice executate de elevi în atelier sunt supervizate de această echipă.

Durata pregătirii este de trei ani, în cadrul căreia se face tranziţia graduală de la acumularea cunoștinţelor teoretice înspre dobândirea abilităţilor necesare în activităţi practice. Pe parcursul celor trei ani, numărul orelor de pregătire practică este în creştere:

Anul I: 80 la sută ore teorie și 20 la sută ore practică în cadrul companiei Marquardt;

Anul II: 60 la sută ore teorie și 40 la sută ore practică în cadrul companiei Marquardt;

Anul III: 25 la sută ore teorie și 75 la sută ore practică în cadrul companiei Marquardt.

Beneficiile elevilor din programul Școala Duală Marquardt:

  • Atelier conceput special pentru elevi;
  • Trusă de scule individuală;
  • Echipament de lucru;
  • Mentori și instructori profesioniști;
  • Transport gratuit ;
  • Masă la cantină;
  • Bursă lunară de 400 de lei: (200 de lei din partea statului, 200 din partea companiei Marquardt);
  • Calificarea în meserii căutate pe piaţa muncii;
  • Prioritate la angajare după absolvire.

Pentru înscrierea la clasa de învățământ în sistem dual, sunt necesare următoarele documente: fișa de înscriere în învățământul dual și foaia matricolă, eliberate de școala generală de proveniență a elevilor, copie după certificatul de naștere și cartea de identitate a elevului, copie după cartea de identitate a părinților sau a tutorelui legal și adeverința medicală. Detalii suplimentare pot fi obținute la adresele de email independenta_77@yahoo.com și Alin.Caravan@marquardt-ro.com. După absolvire, elevii pot fi angajați în companiile unde au făcut practică și pot continua cariera în comerț. Totodată, după absolvirea formării în sistem dual, pot să-și continue studiile, să dea examenul de Bacalaureat și chiar să urmeze o facultate, dacă își doresc acest lucru.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share