Bitdefender oferă gratis soluții de securitate informatică tuturor spitalelor publice din România, timp de un an

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender va oferi acces gratuit la soluții de securitate destinate mediului de business tuturor instituțiilor sanitare publice din România, ca parte a unui demers de a le întări reziliența în fața recentelor atacuri informatice devastatoare.

Instituțiile sanitare publice de toate dimensiunile, de la cabinete medicale la spitale județene de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit, timp de 12 luni, la soluția Bitdefender MDR Foundations.

Indiferent de mărimea sau complexitatea infrastructurii IT din unitatea sanitară, Bitdefender pune la dispoziție un serviciu de administrare a securității IT, pentru ca unitățile să poată beneficia de protecție 24/7 chiar dacă nu au personal de specialitate numeros. Serviciul oferă acces permanent la o echipă de elită de experți în securitate cibernetică și se bazează pe tehnologii de securitate Bitdefender GravityZone Enterprise, recunoscute ca fiind de top la nivelul industriei.

“Atacurile ransomware la adresa sistemului sanitar ne arată încă o dată că hackerii acționează lipsit de orice etică și lovesc cele mai vulnerabile ținte, fără să țină cont de potențialele pierderi de vieți omenești pe care le pot cauza asemenea acțiuni. Bitdefender vine în sprijinul acestor instituții și le oferă acces gratuit la serviciile sale, astfel încât activitatea să se desfășoare neîntrerupt și fără a pune vreun moment în pericol sănătatea pacienților”, spune Florin Talpeș (foto), co-fondator și CEO Bitdefender.

Atacurile informatice ransomware îndreptate asupra spitalelor sunt dintre cele mai nocive, întrucât pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienților internați sunt blocate, ceea ce limitează inclusiv accesul la intervenții medicale și mărește timpii de așteptare la urgență. Atacatorii au infectat în repetate rânduri infrastructuri medicale cu ransomware și au solicitat recompensă ca să redea accesul la date. Cele mai recente victime au fost spitalele din România.

De ce sunt spitalele mai vulnerabile

Industria sănătății este printre cele mai vulnerabile la atacuri informatice. În jur de două treimi dintre unități au fost afectate de o amenințare informatică la un moment dat, conform unor studii recente. Furnizorii de servicii medicale sunt o pradă ușoară pentru infractorii informatici. Ei exploatează lacune în sistemele informatice și erori umane sau lipsa unor soluții de securitate performante. Multe echipamente electronice folosite în spitale nu pot fi protejate cu soluții tradiționale de securitate, iar doctorii, asistenții și infirmierii nu sunt instruiți adecvat să depisteze un potențial atac informatic. Deseori, departamentul IT se confruntă cu o lipsă de personal calificat pentru a opri un atac în curs.

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender recomandă instruirea personalului medical și auxiliar cu privire la amenințările informatice ale momentului și folosirea unei soluții de securitate performante pentru protejarea infrastructurii împotriva atacurilor cibernetice.

În 2020, la debutul pandemiei, Bitdefender a oferit gratis soluții de securitate unităților sanitare din toată lumea, ca să le protejeze de atacuri informatice. Zeci de mii de dispozitive din sistemul medical din sute de spitale au fost protejate la nivel global de soluțiile Bitdefender, ca urmare a acelei campanii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share