Sibiu: Compa prelungeşte perioada de reducere a activităţii şi de suspendare a unor contracte de muncă până la finalul lunii iunie

Producătorul de componente auto va prelungi, până la finalul lui iunie, perioada de reducere temporară a activităţii, din cauza reducerii drastice a volumului de comenzi.

Consiliul de Administrație al companiei a hotărât să suspende contractele individuale de muncă, pentru o parte dintre salariați, și să reducă programul de lucru, de la cinci la patru zile pe săptămână, pentru alții. Program normal de lucru, de cinci zile/săptămână, va avea personalul din departamentele/ atelierele în care există volumul de comenzi/ lucru necesar. 

“Întrucât majoritatea clienților firmei-mamă, Compa, au solicitat stoparea producției și a livrărilor în a doua parte a lunii martie 2020, fabricația în cadrul firmei Compa a continuat la majoritatea sectoarelor de producție, în scopul asigurării unui stoc minim de produse finite de maximum o săptămână. Firma-mamă Compa și firmele sale afiliate nu au suspendat activitatea nici unui salariat, în luna martie, și nu au trimis oameni în șomaj tehnic cu plata 75 la sută din salariul brut de încadrare plătit de stat. Impactul reducerii substanțiale a cererilor și a comenzilor de la client a fost resimțit cu precădere în aprilie, lună în care au fost suspendate contractele individuale de muncă și au fost trecuți în șomaj tehnic majoritatea salariaților firmelor Grupului”, transmite conducerea grupului Compa.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

În pofida crizei, Compa a continuat investițiile și în acest an. Valoarea investițiilor realizate în primul trimestru al anului a fost de 35,6 milioane de lei (7,4 milioane de euro). Anul trecut, Compa a avut, în medie, 2.190 de angajați.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Articolul următor

Vodafone introduce concediile parentale de 16 săptămâni pentru angajații din România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share