Sibiu: Continental are un nou director general

Oswald Kolb se întoarce în calitate de director general la Sibiu, după trei ani petrecuți în aceeași poziție la unitatea de producție Continental Tianjin din China. Dr. Sami Krimi, fostul manager, preia poziția de director general al fabricii Continental Ingolstadt în Germania.

Oswald Kolb (foto) și-a început cariera în Continental ca student și a ocupat, de-a lungul anilor, poziții diferite în aria de producție. După șase ani în care a condus locația din Sibiu (2008-2014), a preluat conducerea fabricii din Tianjin. “Sunt bucuros să revin la Sibiu. Compania a crescut mult în ultimii trei ani, a ajuns la 3.500 de angajați. Locația s-a dezvoltat foarte mult în această perioadă: au fost lansate noi linii de producție și a fost construită o nouă clădire a centrului de cercetare și dezvoltare, iar investițiile au fost pe măsură. Sunt nerăbdător să contribui la proiectele viitoare și la creșterea locației”, declară Oswald Kolb.

Continental și-a început activitatea în Sibiu în 2003, în strânsă colaborare cu universitatea locală „Lucian Blaga”. De la o echipă de 30 de angajați, compania din Sibiu a creat mai mult de 3.500 de locuri de muncă. Planurile sale includ extinderea spațiului de producție și a centrului de inginerie, precum și angajarea a aproximativ 1.000 de noi persoane, în următorii ani.

Continental  Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro, între 2003 și 2016, și are 3.500 de angajați. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu, sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație ce limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

DESPRE CONTINENTAL

Între 1999 și 2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu circa 1.500 noi membri, în acest an, în România. Compania cu profil tehnologic, fondată în 1871, oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 227.000 de angajați în 56 de țări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share