Sibiu: Marquardt turează motoarele și lucrează la 100 la sută din capacitatea de producție

După o scurtă perioadă de adaptare la noile realități din industria automotive, Marquardt a revenit la capacitatea maximă în fabrica din Sibiu.

După câteva luni de reducere forțată a activității, provocată de lockdown, Marquardt a revenit la cote normale. “După primele luni de reducere a comenzilor, am stabilizat economic compania și acum lucrăm din plin. Chiar am început să angajăm din nou – din martie până acum am adus în companie peste 290 de oameni. Avem în derulare investiții de peste un milion de euro în dezvoltarea și dotarea unui nou centru de business și în extinderea Centrului R&D. În paralel, am adus tehnologii și linii noi, care ne permit să ne mărim portofoliul de produse: am adus mașini noi de injecție multi-componente la secția de Mase Plastice, iar la Vopsire & Laser am adăugat mașinii de vopsit un modul suplimentar, ce permite folosirea vopselurilor UV. Marquardt Sibiu a revenit la o dezvoltare accelerată”, explică Mourad Halilou, managerul general al Marquardt România.

Marquardt își extinde activitatea pentru a doua oară în ultimul an. Cele două dezvoltări au fost planificate într-un program de eficientizare și transformare sustenabilă, lansat anul trecut de Grupul Marquardt la nivelul tuturor filialelor. Prima extindere a avut loc în septembrie 2019, atunci când o parte din echipele Centrului de Cercetare și Dezvoltare, aflat în plină creștere, s-au mutat într-o clădire de birouri în centrul orașului. La finalul acestui an, noi echipe ale Centrului R&D le vor urma și vor ocupa încă un etaj al clădirii.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

A doua etapă de dezvoltare a Marquardt Sibiu a fost ocazionată de înființarea unui departament de servicii de business. Marquardt Business Services va presta activități din domeniile Resurse Umane, Financiar, Controlling și Achiziții pentru filialele Grupului Marquardt din Germania, Macedonia, România și Tunisia. În paralel, de ani buni, serviiciile IT sunt furnizate filialelor amintite mai sus, dar și subsidiarelor din SUA, Mexic, India și China, de specialiștii români. Marquardt Business Services și-a început activitatea în clădirea din Zona Industrială Vest, iar acum este pe punctul să se mute într-un complex de birouri în zona centrală.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În paralel, Marquardt România a câștigat două noi proiecte pe piața automotive europeană. Ele vor îmbogăți portofoliul de produse al companiei, vor contribui la dezvoltarea de noi tehnologii la Sibiu și vor constitui baza creșterii economice a filialei în deceniul următor.

Proiectele recent câștigate de Marquardt sunt componente ale sistemului de acces auto de generația 9, ce vor fi produse în Sibiu. Acest sistem de acces va permite deschiderea automobilului fie cu cheia remote control clasică, fie cu ajutorul unui smartphone. Fabricarea acestor repere va reprezenta o premieră pentru România. Sistemele cu această funcție de generații anterioare erau produse doar în Germania. Marquardt Sibiu va introduce componentele în faza de pre-development în 2020, iar în anii următori vor fi produse în serie.

Sprijin pentru comunitate

Compania Marquardt România a început lupta cu pandemia în luna martie, după declararea stării de urgență. Marquardt dona atunci 22.500 euro Spitalului Clinic Județean Sibiu și unei fundații, sprijinind comunitatea locală în achiziționarea de kituri de testare pentru a pune în funcțiune noua stație de testare PCR COVID-19 a unității spitalicești. Ajutorul către sistemul de sănătate a fost doar prima dintre acțiunile companiei sibiene în lupta cu noul coronavirus. În doar două săptămâni, Marquardt a reușit să pună la punct un sistem performant de prevenție și protecție a sănătății angajaților și să reia lucrul, la începutul lunii aprilie.

DESPRE MARQUARDT SCHALTSYSTEME SIBIU

Este cea mai mare dintre cele 19 filiale ale Grupului Marquardt, o companie fondată în 1925 și aflată în proprietate de familie. Grupul are sediul principal în Germania și este unul din producătorii de vârf mondiali de mecatronică automotive, specializat în principal pe sisteme de comutare și componente de bord electronice/ electromecanice.

Produsele de mecatronică inovatoare – inclusiv componente de operare, sisteme de acces în vehicule și sisteme de autorizare a șoferului – sunt folosite de mulți producători de vârf din industria automobilului. Componentele Marquardt sunt folosite și în aparatură electrocasnică, în aplicații industriale, în mașini-unelte de mare putere. Acestor produse li s-au adaugat, în ultimii ani, sistemele de management al bateriilor pentru automobilele electrice. Grupul are peste 10.000 de angajați în cele 19 locații din Europa, America de Nord, Africa și Asia. Marquardt investește anual zece la sută din venituri în cercetare și dezvoltare.

Articolul anterior

Vremuri noi, obiceiuri vechi. Angajații refolosesc parole vechi și-și expun companiile breșelor de securitate

Articolul următor

Société Générale închide 600 de sucursale în Franţa, până în 2025

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share