Angajații Ursus Breweries se bucură de programe de wellbeing concentrate pe bunăstare fizică, bunăstare emoțională și relații interumane

Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România și, pentru al treilea an consecutiv, certificat ca angajator de top de către Top Employers Institute, investește constant în starea de bine a angajaților săi prin programe complexe de wellbeing, structurate pe trei piloni: bunăstare fizică, bunăstare emoțională și relații interumane.

Grija față de oamenii din echipă a fost dintotdeauna o prioritate pentru Ursus Breweries, care a demarat primele inițiative de wellbeing încă din 2017, atunci când a oferit angajaților sesiuni de work-life balance care să-i ajute în gestionarea stresului și timpului. Pentru că demersul a fost bine primit, programul de wellbeing s-a dezvoltat și a crescut an de an. În scurt timp, a devenit un proiect în sine, structurat, cu activități lunare susținute prin sesiuni de training sau workshop-uri.

În fiecare an au fost abordate noi subiecte importante pentru participanți. Spre exemplu, în 2022, ei au putut să practice meditația și să afle mai multe despre mindfulness alături de experți în domeniu. Printre temele sesiunilor s-au numărat și: alinierea posturală, pentru a descoperi tehnici de a menține o coloană sănătoasă, nutriția, unde angajații au învățat, printre altele, cum să facă smoothie-uri sau cum să gătească deserturi sănătoase, sau importanța somnului.

Succesul inițiativelor este măsurat nu doar prin numărul participanților – peste 50 de angajați au fost prezenți la fiecare sesiune – dar și prin feedback-ul primit de la aceștia: “Toți ne dorim să fim mai sănătoși, mai veseli, mai echilibrați, nu? Avem acum posibilitatea să fim toate aceste lucruri participând la sesiunile de wellbeing dezvoltate de colegii noștri din echipa HR, programe extrem de valoroase, aflate la un click distanță și puse la dispoziția noastră. De fiecare dată când am ocazia, le recomand și celorlalți colegi să participe la aceste sesiuni”, spune Mihai Căploiu, participant la program.

Ținând cont de feedback-ul participanților și de nevoile identificate, în fiecare an sunt selectate teme noi, potrivite contextului. Sesiunile de wellbeing sunt apoi susținute de experți- traineri externi, life coach sau psihologi, inclusiv alți angajați Ursus Breweries cu expertiză în ariile selectate. 

În 2023, angajații vor putea beneficia de noi experiențe – sesiuni care se vor desfășura în exterior, în locații potrivite tematicilor abordate, facilitate de consultanți externi specializați. Sunt prevăzute mai multe seminarii legate de wellbeing, menite să aducă în prim-plan subiecte ce vizează probleme de zi cu zi, de la eliberarea de stres până la reconectarea cu natura și cu lumea fantastică din jurul nostru.

Andrea Petre, Learning & Development And Talent Manager @ Ursus Breweries.

“Succesul de care s-a bucurat până acum acest proiect a fost și motivul pentru care el a crescut organic, pas cu pas. Acum vorbim de un program anual care are un nume și o siglă, care abordează teme de actualitate, care este îmbunătățit constant și pe care colegii îl apreciază și îl așteaptă”, explică spune Andrea Petre, Learning & Development And Talent Manager la Ursus Breweries.

Astfel de programe reprezintă un exemplu concret al angajamentului Ursus Breweries față de bunăstarea membrilor echipei sale și le oferă acestora instrumentele necesare pentru a gestiona cu succes provocări diverse, ce depășesc sfera locului de muncă.

DESPRE URSUS BREWERIES

Este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul său sunt URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry. Deține trei fabrici de bere, în Brașov, Buzău și Timișoara, și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Face parte din Asahi Europe & International.  Mai multe informații despre companie și programele sale pot fi găsite și pe ursus-breweries.ro și desprealcool.ro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share