Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți și-a ales noua conducere

Dr. Ioan Mirea este noul președinte al Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România (SMMR), în urma Adunării Generale de la sfârșitul săptămânii trecute.

Echipa SMMR din mandatul 2020-2021 va fi formată, pe lângă noul președinte, din Dr. Claudiu Pavel (vicepreședinte Relații Externe), Dr. Alina Tudorache (secretar General), Dr. Marius Chițu (vicepreședinte Relații Interne), Dr. Andrei Voicu (trezorier), Dr. Andrei Marin (cenzor), Dr. Teodor Cristea (Coordonator Departament Legislativ), Dr. Alin Catrina (coordonator Departament Social), Dr. Maria Pușcașu (coordonator Departament Științific) și Dr. Roxana Crăciun (coordonator Departament de Comunicare).

Noua echipă va avea ca direcție strategică reorganizarea internă a SMMR și aducerea activităților desfășurate la un nivel superior, care să aibă un impact benefic asupra membrilor săi și a tuturor medicilor rezidenți. Actualul Consiliu Director își propune și consolidarea unei relații cu reprezentanții mass-media, pentru exprimarea și diseminarea pozițiilor sale publice.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

“Medicii rezidenți au fost mereu supuși multor nedreptăți atât din perspectiva instituțiilor statului, cât și la nivel micro-social, în spitalele și secțiile în care au activat. SMMR a apărut ca răspuns la toate aceste probleme întâmpinate zilnic de noi și dorim să construim o comunitate puternică, reprezentativă, care să vină în sprijinul tuturor medicilor rezidenți. Cunoaștem foarte bine problemele de la ultima sesiune a examenului de Rezidențiat și problema gărzilor neplătite, a lipsei de respect din spitale și a condițiilor, de multe ori, nefavorabile, pe care medicii rezidenți la întâmpină”, declară noul președintele SMMR.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Înființată în 2015, SMMR își dorește să devină reprezentativă pentru cei peste 15.000 de medici rezidenți din România, indiferent de specialitatea lor și de centrul în care profesează, în relația cu autoritățile statului, a spitalelor în care își desfășoară activitatea și cu alte organizații de profil.

Asociația încurajează medicii rezidenți să raporteze neregulile apărute și orice încălcare a drepturilor pe care le întâmpină la locul de muncă sau în relație cu alte autorități ale statului din domeniul medical și le oferă susținere pentru soluționarea cât mai rapidă a problemelor apărute. În acest fel, ar putea fi evitate momente de criză precum situația ultimului examen de admitere în Rezidențiat, neplata sporurilor aferente anumitor specializări sau a gărzilor efectuate de medicii rezidenți în afara programului normal de lucru.

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share