Soluția ERP completă pentru firme mici și mijlocii, eligibilă pentru achiziție prin programul PNRR, “Digitalizarea IMM-urilor”

82 la sută dintre IMM-urile din România consideră transformarea digitală a afacerii importantă, dar mai puțin de jumătate au făcut pași în această direcție, arată un studiu Vodafone Group, din septembrie 2022. Principala barieră în drumul spre digitalizare, lipsa fondurilor necesare, este pe cale să-și găsească rezolvare cu ajutorul fondurilor din PNRR, dedicate digitalizării IMM-urilor.

Bugetul total pentru această schemă de ajutor de stat va fi de 347,5 milioane de euro, iar antreprenorii vor putea accesa până la 100.000 de euro, în funcție de dimensiunea companiei: 20.000-30.000 euro pentru microîntreprindere, 20.000-50.000 pentru întreprindere mică; 20.000-100.000 pentru întreprindere mijlocie.

La finalul proiectului – după ce cererea este aprobată, granturile acordate și investițiile făcute -, beneficiarii trebuie să arate că afacerea întrunește minimum șase dintre cele 12 criterii de “intensitate digitală”, conform Indicelui economiei și societății digitale (DESI sau Digital Economy and Society Index). Spre exemplu, printre cele 12 criterii apare obligativitatea de a utiliza un pachet software de tip ERP (Enterprise Resource Planning).

Introducerea acestui criteriu nu este întâmplătoare: peste 80 la sută dintre companiile din România folosesc sisteme ERP învechite și insuficient digitalizate, iar prin modernizarea acestor platforme informatice s-ar putea reduce cheltuielile de funcționare și timpul mediu alocat diferitelor procese cu până la 30 la sută. Rata profitabilității ar crește, în medie, cu 20 la sută, potrivit unui studiu al companiei de consultanță Horvath & Partners.

TimeLine Business Solutions Group, un grup de companii cu rădăcini în Germania, dar cu prezență solidă în România, prin TimeLine Consulting, cu sediul în Sibiu, propune unul dintre cele mai moderne sisteme ERP de pe piața europeană. În ultimul deceniu, TimeLine ERP a fost desemnat sistemul ERP al anului în multiple sectoare industriale și a obținut premii pentru inovație și pentru cea mai bună tehnologie.

Avantajele TimeLine ERP

TimeLine ERP este un pachet all-in-one, care ajută IMM-urile axate pe producție să-și automatizeze fluxurile. Dezvoltat chiar în România, la Sibiu, sistemul este livrat către companii din Uniunea Europeană – în special în Germania și România, în Polonia, Slovacia, Olanda, Bulgaria, Portugalia -, dar și în India.

Acoperă majoritatea tipurilor de producție posibile: producție de serie mare sau producție de serie mică și unicate. Domeniile industriale vizate sunt producția de serie mare (inclusiv în domeniul automotive), producția de unicate (construcția de mașini, matrițe, confecții metalice) sau producția de mase plastice și piese turnate (injecție mase plastice, producție de folie din plastic, turnătorii).

Ce are TimeLine ERP și n-au alții

Unul dintre atuurile TimeLine ERP v15 este că integrează într-un singur produs următoarele domenii:

  • gestiunea materialelor și a mărfurilor: ofertare, achiziție, antecalculație de preț pentru articole noi, vânzare produse/ servicii, comenzi electronice prin EDI pentru furnizorii automotive
  • depozitare și logistică (WMS)
  • CRM
  • import BOM de la sisteme CAD
  • producția: comenzi de producție cu planuri de lucru și rețete, comenzi multi-nivel, planificarea comenzilor de producție (generală și în detaliu), raportarea producției cu trasabilitate completă, antecalcul și postcalcul de cost
  • controlul calității, managementul reclamațiilor, certificate de calitate
  • gestiunea personalului și pachet financiar-contabil sau export către programele de contabilitate majore din România
  • sistem de management al documentelor externe (DMS) integrat, cu arhivare
  • integrare email

Specialiștii de la TimeLine Consulting din Sibiu se ocupă de implementarea sistemului și sunt pregătiți să ofere, gratuit, o prezentare detaliată a produsului. Potențialii clienți pot testa chiar ei versiunea demo.

TimeLine ERP a fost desemnat sistemul ERP al anului în multiple sectoare industriale.

Ești premiat în Germania, deci exiști

La finalul anului trecut, la târgul de profil ERP-Kongress, de la Frankfurt am Main, TimeLine Business Solutions Group a câștigat premiul pentru cel mai bun ERP în sectorul “producție de unicate/ producție orientată pe proiect”, decernat de Center for Enterprise Research, parte a Universității Potsdam (Berlin). Pentru TimeLine Business Solutions Group, participarea a devenit o tradiție: este al patrulea premiu consecutiv și al optulea din 2008 încoace. În 2020, a obținut premiul ERP of the Year în categoria “automotive”, în 2019 a obținut premiul ERP of the Year pentru cea mai bună tehnologie, în 2018 și 2020 s-a impus la categoria “producție de serie”, iar în 2015 și 2016 a câștigat premiul pentru inovație, respectiv cel al categoriei Sisteme pentru furnizori.

Center for Enterprise Research, parte a Universității Potsdam (Berlin), se ocupă cu analiza cercetării științifice în domeniul informaticii economice pe piața de profil cea mai extinsă și cu cea mai dură concurență din lume: Germania. Acest centru prestigios organizează anual competiția Sistemul ERP al anului, în care, prin rotație, sunt alese diverse categorii de concurs (precum sisteme pentru producția de serie sau de unicate, pentru retail sau pentru tehnică medicală).  Firmele interesate să participe aleg una dintre categoriile disponibile în anul respectiv și completează un formular ce cuprinde, printre altele, descrierea metodologiei de implementare și a particularităților sistemelor lor. Juriul desemnează finaliștii, care sunt invitați să-și prezinte software-ul la ERP-Kongress.

Povestea TimeLine Business Solutions Group: șase decenii de excelență

În 1962, familia Gebauer a pus bazele actualului TimeLine Business Solutions Group, în orașul german Solingen. Încă de pe atunci, exista dorința de a oferi companiilor cele mai bune soluții posibile folosind mașini de calcul, pentru a face munca mai ușoară și mai eficientă. În 1992, 30 de ani mai târziu, a urmat pasul firesc: transformarea într-un furnizor de soluții software. Demersul de a oferi soluții ERP inovatoare și personalizabile, cu un raport preț-performanță adaptat companiilor industriale de dimensiuni medii, constituie în continuare baza grupului TimeLine și a portofoliului său de produse.

În acest moment, grupul TimeLine Business Solutions cuprinde 11 companii și mai mulți parteneri din Germania, Bulgaria, România, Slovacia, Polonia, Luxemburg și India. Circa 180 de angajați sprijină peste 1.200 de clienți cu peste 22.000 de instalări de sisteme și oferă soluții software și IT inovatoare, cu o abordare apropiată și personală, care ajută companiile să progreseze. Misiunea principală a companiei este în continuare să-și ajute clienții să economisească timp pentru lucrurile care contează și să creeze spațiu pentru acțiunile esențiale, care fac ca oamenii și companiile să progreseze. Portofoliul de produse TimeLine® include soluții software de care beneficiază întreprinderile industriale și comerciale mici și mijlocii, în toate domeniile lanțului lor valoric.

Articolul anterior

Angajații Prysmian din România primesc un bonus în acțiuni, pentru a face față turbulențelor economice

Articolul următor

CrowdStrike lucrează cu Universitatea Politehnica din București pentru a oferi studenților experiența practică a unui loc de muncă în domeniul tehnic

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share