Spaniolii care împlinesc 18 ani vor primi un “voucher cultural” de 400 de euro

Foto: Jorge Fernández Salas

În 2022, adolescenții spanioli care împlinesc 18 ani vor primi un abonament de 400 de euro, pe care îl vor putea cheltui pe orice activitate culturală – de la cărți, concerte și bilete la cinema.

Programul anunțat de premierul Pedro Sánchez va “costa” în jur de 200 de milioane de euro. În 2004, în Spania s-au născut 454.591 de tineri, potrivit datelor oficiale.

“E ca un cadou pentru majorat și mi-ar plăcea dacă acești tineri ar merge la operă sau la un concert de muzică clasică”, explică ministrul Culturii, Miquel Iceta Llorens. Guvernul spaniol este convins că măsura va îmbunătăți accesul tinerilor la cultură și va ajuta, în același timp, industria culturală națională, care a avut de suferit din punct de vedere financiar în timpul pandemiei.

Și Franța și Italia au introdus programe similare, dar cel din Spania este primul care vine și ca reacție la pandemie. Tinerii vor putea să cheltuiască abonamentul pe activități culturale, cum ar fi cumpărarea de cărți, mersul la cinema sau participarea la concerte live și la operă.

Într-o postare pe Twitter, vicepreședinta Yolanda Díaz susține că “sprijinirea artelor și a viitorului tinerilor a fost o condiție esențială a bugetului, care ar trebui să servească drept impuls pentru cultură”. Banii vor fi împărțiți în secțiuni culturale, astfel încât suma totală să fie cheltuită pentru mai multe activități.

Articole din aceeași categorie
Total
14
Share