Producătorul de scaune auto Adient susține învățământul profesional dual, în fabricile din România

Adient Trim Ploiești va fi prima fabrică din cadrul grupului Adient din România, care va dezvolta un proiect pilot de învățământ profesional dual, pentru specializările de Confecționer asamblor articole din textile și Tapițer.

Tinerii care aleg să învețe aceste meserii vor beneficia, în plus față de programele obișnuite ale sistemului de învățământ de stat gratuit, de pregătire tehnică direct în fabrică și vor avea prioritate la accesarea unui loc de muncă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Reprezentanții fabricilor Adient Trim Ploiești și Pitești s-au întâlnit, recent, cu o delegație de consilieri de stat din cadrul Guvernului, care au prezentat avantajele și  beneficiile implementării învățământului profesional în sistem dual, în fabricile Adient din România. Din partea Guvernului României, la întâlnire au participat Stelian Victor Fedorca, Consilier de Stat, și Cornel Bertea Hanganu și Nicolae Soare, consilieri în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului. Compania Adient a fost reprezentată de Costin Trîmbițașu, Plant manager Adient Trim Ploiești, Aurelian Dumitru, Regional HR Manager Adient, Liliana Bica, HR Manager Adient Trim Pitești, și Carmen Bărbulescu, HR Manager Adient Trim Ploiești.

“Colaborarea dintre mediul privat și cel public va contribui la conturarea unui sistem educațional profesional performant, orientat spre rezultate, atât pentru elevicât și pentru companii. Adient Trim Ploiești este pregătită să susțină elevii să îşi formeze cunoştinţele practice, în mediul real de lucru oferit de fabrica noastră, și să le ofere un loc de muncă la standarde internaționale”, declară Costin Trîmbițașu. “Spunem deseori că avem nevoie de tineri bine pregătiţi într-un anumit domeniu. Acum facem şi un pas înainte spre formarea lor. La Adient, construim o viziune pe termen lung şi lucrăm îndeaproape cu autorităţile pentru dezvoltarea învăţământului dual. Este un sistem ce asigură, pe de-o parte, o formare profesională solidă, cu competenţe teoretice şi practice importante, iar pe de altă parte oferă absolvenţilor şanse mai mari la angajare şi suntem extrem de încrezători cu privire la acest proiect”, completează Aurelian Dumitru.

Adient Trim Ploieşti este o fabrică de referinţă pentru produse premium. De 15 ani, echipa Adient Trim Ploieşti produce tapiţerii premium pentru cele mai importante mărci de maşini, cu utilaje de ultimă generaţie. Fabrica are peste 1.900 de angajaţi. În fiecare an, tapiţeriile auto realizate aici se regăsesc pe mai mult de 750.000 de maşini din întreaga lume. Compania Adient este prezentă în România din anul 2000, are în total peste 6.000 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).

DESPRE ADIENT

Este lider global în fabricarea de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici localizate în 33 țări, produce și livrează scaune – de la sisteme complete până la componente individuale – pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. Munca oamenilor de la Adient se regăsește în 25 de milioane de vehicule, în fiecare an.

Articolul anterior

Specialiștii din marile companii, profesori pentru elevii Școlii Americane din București

Articolul următor

Avocatul Poporului cere Ministerului Sănătății să clarifice situația medicilor și farmaciștilor rezidenți

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share