Spitalul Pelican Oradea devine cel mai mare spital privat din vestul țării, după o investiție de peste 60 milioane lei

INVESTIȚIE. Spitalul Pelican a devenit cel mai mare centru spitalicesc privat din vestul României, din punct de vedere al internărilor, cu o capacitate de 244 de paturi și alte 18 pentru spitalizarea de zi.

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori locali privați de servicii medicale, a finalizat procesul de extindere a Spitalului Pelican din Oradea.

Acesta a devenit cel mai mare centru spitalicesc privat din vestul României, din punct de vedere al internărilor, cu o capacitate de 244 de paturi și alte 18 pentru spitalizarea de zi. Proiectul a fost posibil după o investiție de 60,6 milioane lei, ce a presupus dezvoltarea unei noi aripi cu o capacitate de 118 paturi.

În noua clădire vor funcționa o secție ATI, un centru de investigații imagistice de înaltă performanță, o unitate dedicată cercetării și mai multe centre de excelență, dotate cu echipamente moderne și deservite de medici de top. Un prim centru inaugurat în noua clădire este cel de Intervenții Cardiovasculare. Aici va funcționa și secția de Ortopedie, unul dintre puținele locuri din țară în care sunt realizate intervenții de chirurgie minim invazivă, artroscopică și de protezare articulară, la cel mai înalt nivel.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Procesul de extindere a Spitalului Pelican a fost inițiat în 2017, cu obiectivul de a ridica o clădire cu o suprafață totală de circa 4.000 mp, care să permită dezvoltarea unor noi specialități, centre de cercetare și a unor echipe multidisciplinare pentru abordarea afecțiunilor cu grad de dificultate ridicat. Finanțarea a fost asigurată printr-un mix de fonduri proprii Spitalul Pelican, fonduri europene și fonduri Medicover Grup.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“La un an de la introducerea Chirurgiei Robotice și la câteva luni distanță de inaugurarea secției de Pediatrie, inaugurăm noua aripă, în care va funcționa unul dintre cele mai importante centre din țară de intervenții cardiovasculare. Investițiile realizate și echipamentele din dotare ne-au permis să atragem alături de noi medici ca Dr. Bogdan Mut-Vitcu, unul dintre pionierii Cardiologiei intervenționale sau dr. Mioara Zoie Cocora, unul dintre cei mai experimentați chirurgi cardiaci din România”, declară lector universitar doctor Ovidiu Gogu Cacuci, director general Spital Pelican.

Spitalul Pelican este primul din zona de nord-vest, care oferă servicii medicale cardiovasculare complete, într-o abordare integrată, prin departamentele de cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie cardiacă, imagistică high-tech, chirurgie cardiacă și vasculară, anestezie și terapie intensivă cardiacă.

În 2018, Medicover România a preluat 80 la sută din acțiunile Spitalului Pelican, după o tranzacție de 23 milioane euro. Este una dintre cele mai mari investiții realizate de grupul Medicover în regiune. Medicover deține un spital și în București, inaugurat în 2012, cu o suprafață de peste 7.000 mp, cu ambulatoriu integrat și acces la Maternitate, Pediatrie, Specialități Chirurgicale, Specialități Medicale și Imagistică standard și high-tech. În 2018, după achiziția grupului medical Phoenix, Medicover și-a extins numărul de spitale din portofoliu cu o nouă unitate în Craiova.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share