Două companii de top fuzionează și devin unul dintre cele mai puternice centre europene de formare și integrare de talente în IT&C

Foto: Sigmund

Codecool și Software Development Academy (SDA) anunță o fuziune menită să creeze unul dintre cele mai puternice centre de formare în tech și de integrare de talente pe piața IT&C din Europa.

Noua entitate va fi prezentă în Polonia, Ungaria, România, Austria, Slovacia, Cehia, Estonia și Albania, și va instrui anual 15.000-20.000 de persoane fizice și echipe din 400 de companii globale și locale din Europa Centrală. Printre ele se numără parteneri-cheie precum Accenture, Microsoft, Motorola, Morgan Stanley, Ericsson și Vodafone.

Cu peste 300 de angajați, 17 cursuri de formare și reconversie digitală și o rețea de 1.600 de mentori, Codecool și SDA oferă, în sinergie, cursuri de formare, perfecționare și reconversie persoanelor fizice, companiilor și guvernelor. De altfel, în sectorul public au fost implementate deja două programe de reconversie profesională de care au beneficiat 10.000 de specialiști în IT&C în Albania și 600 de ingineri în Ungaria.

Compania rezultată după fuziune construiește și Academii Digitale destinate partenerilor de business din IT&C. Împreună se ocupă de selectarea potențialilor candidați și de dezvoltarea și adaptarea curriculei la nevoile tehnice specifice din companii. Astfel de academii funcționează deja în business-uri partenere internaționale, ca Vodafone, Generali, Siemens, Motorola, Citibank și BCR.

“Obiectivul nostru principal rămâne instruirea de calitate a viitorilor profesioniști IT&C și pentru piața din România. Sinergia dintre Codecool și SDA va crește semnificativ nivelul de competențe tech al cetățenilor din Europa Centrală și va fi esențială în transformarea digitală a Europei și nu numai”, declară Costin Alexandru, Country Manager SDA România.

Dobândirea competențelor digitale este cu atât mai relevantă cu cât Uniunea Europeană se confruntă cu un deficit de circa 1,8 milioane de experți în IT&C, generat și de subcalificarea angajaților din domeniu. În plus, un obiectiv important al programului Digital Decade al Comisiei Europene este angajarea a 20 de milioane de specialiști IT&C, până în 2030. 161 de miliarde de euro vor merge spre inovație și digitalizarea piețelor UE, conform mecanismului european de redresare și reziliență. În România, vor fi cheltuite circa șase miliarde de euro pentru transformarea digitală, adică 21 la sută din bugetul aferent planului local de redresare și reziliență.

Fuziunea Codecool-SDA va deservi cea mai importantă resursă de talente digitale de pe continent – regiunea Europei Centrale. În această zonă, interesul populației de a obține locuri de muncă digitale relevante pentru viitor și bine plătite este cel mai mare din UE, fapt ce se reflectă și în dinamica business-urilor Codecool și SDA, unde numărul cursanților crește cu 50 la sută pe an.

“Prin programele consolidate, vom continua să creăm și să oferim cursuri cu plata amânată pentru oricine dorește o carieră în IT&C. Obiectivul nostru este să îmbunătățim competențele digitale ale persoanelor fizice și echipelor din companii și din instituțiile de stat. Absolvenții cursurilor noastre sunt la mare căutare mai ales acum, când business-urile din Europa de Vest și SUA încep să-și externalizeze activitățile IT sau să recruteze noi talente, cu intenția de a-și reduce și costurile operaționale”, arată Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

În perioada următoare, Codecool și SDA își vor păstra identitatea de brand (marca), dar își vor folosi în comun resursele pentru a crea cursuri de calificare & recalificare adaptate la noile cerințe din tehnologie. Pe lângă cele opt țări în care este prezentă, compania creată după fuziune se va se extinde și în alte regiuni.

Codecool este o companie cu sediul în Budapesta, înființată acum șapte ani, prezentă în Ungaria, Polonia, România și Austria, cu o echipă de circa 150 de angajați, peste 2.000 de absolvenți și peste 300 de parteneri corporate. SDA are sediul în Gdynia (Polonia), a apărut în urmă cu șapte ani și este prezentă în Polonia, România, Estonia, Cehia, Slovacia și Albania. Are circa 150 de angajați, peste 100 de parteneri corporate și peste 15.000 de absolvenți ai cursurilor de formare și instruire în IT&C.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share