Star Transmission: Familia STC

De ce ar alege cineva să lucreze la Star Transmission Cugir (STC)? “Sunt multe motive”, răspunde, fără ezitare, Tatiana Limbean, managerul de Resurse Umane al companiei. În primul rând, poate pentru că STC înseamnă mai mult decât muncă. Este un stil de viață. Se muncește cu plăcere, problemele care se cer rezolvate sunt privite ca provocări ce aduc nu numai <greutatea> rezolvării, dar și oportunitatea de dezvoltare, de îmbunătățire a anumitor abilități și cunoștințe”.

Star Transmission Cugir este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. Compania produce roţi dinţate, arbori, alte componente pentru motoare, cutii de viteză şi casete de direcţie. De asemenea, execută componente pentru dispozitive şi oferă servicii de inginerie. Ca întreprindere mixtă între Daimler AG – Compartimentul de producţie cutii de viteză – şi Ministerul Industriilor din România, compania îmbină, la locaţiile din Cugir și Sebeș, know-how-ul ambilor parteneri în ceea ce priveşte prelucrarea metalelor. Cu aproximativ 750 de angajați și vânzări de circa 30 milioane de euro pe an, este un important susținător al dezvoltării economiei locale. STC este, în primul rând, o familie, spune Tatiana Limbean. “Aici, un potențial candidat are șansa de a lucra alături de specialiști foarte buni, care-i sunt alături și de la care are ce învăța. Apoi, are acces la know-how de ultimă oră. Managementul este preocupat permanent de calificarea continuă a personalului, prin programe de instruire atât în cadrul companiei, dar și în compania-mamă, Daimler, din Germania”.

Dezvoltare continuă

În implementarea cu succes a strategiei propuse, oamenii care lucrează la STC sunt o resursă foarte importantă. “Preocuparea pentru dezvoltarea continuă a personalului este bine știută. Punem un accent tot mai mare pe calificarea continuă, atât în țară, cât și în străinătate, la compania Daimler, dar și la alți colaboratori, furnizori de echipamente și sisteme utilizate în activitatea pe care o desfășurăm. La noi, oamenii găsesc, cu siguranță, cultura permisivă pentru dezvoltarea continuă și șanse pentru o carieră de succes. STC reprezintă mai mult decât un loc de muncă – este un stil de viață, este work and fun”, arată Tatiana Limbean. Conducerea companiei este mulțumită de faptul că dezvoltarea sa continuă înseamnă și crearea de noi locuri de muncă. În 2011 au fost angajate peste 170 persoane, iar în 2012 au fost angajate, deja, alte 60. Pentru STC, angajatul ideal este acela care se integrează foarte bine în cultura firmei: trebuie să fie o persoana dinamică, entuziastă, orientată spre performanță, cu inițiativă, creativă, preocupată de dezvoltarea personală și îmbunătățirea continuă.

“Valul” tradiției

Fiind o companie internațională, competențele lingvistice, în special germana și engleza, sunt foarte importante la Star Transmission Cugir. Uneori, cunoașterea limbii germane este o problemă pentru companie, atunci când se află în căutarea unor noi salariați. “Piața este deficitară pe acest segment. Anumite competențe ori cunoștințe de specialitate, care ar trebui să fie dobândite în procesul educațional, nu sunt suficient dovedite de către candidați. Sunt destule situații, nu puține la număr, când în spatele certificatelor de calificare sau al diplomelor de absolvire nu găsim ceea ce ar fi normal să găsim: cunoștințele atestate de acele documente”, explică Tatiana Limbean.

Potrivit Tatianei Limbean, orice candidat talentat are șansa reală de a-și construi o carieră de succes, la STC. Găsește aici siguranță și stabilitate, seriozitatea și rigoarea germană – “premise esențiale pentru tot ce înseamnă calitate” -, mediul multicultural și oportunitatea de a interfera cu specialiști din afara granițelor țării. “La STC, te dezvolți și mergi spre standarde superioare, chiar și fără să faci ceva în mod special pentru asta. Mediul te <împinge> tot înainte și tot mai sus. Se întâmplă așa, pur și simplu, pentru că avem tradiție puternică – o îmbinare între ce înseamnă Daimler și Ardeal/Cugir/Sebeș. Iar dacă acționezi în mod conștient și îți dorești progres și performanță, aici este mediul propice, este cultura permisivă pentru dezvoltarea continuă și realizarea unei cariere de succes. Sunt atâtea motive pentru care un potențial candidat ar alege să lucreze la STC. E suficient să se apropie de STC și va vedea cu ochiul liber”.

Hard skills & Soft skills

Pentru echipa de Resurse Umane de la STC, candidatul perfect trebuie să întrunească două tipuri de calități. “Este important să aibă temeinice cunoștințe de specialitate și experiență în domeniul în care urmează să lucreze – Hard skills. Dar este cel puțin la fel de important să aibă anumite calități, abilități personale: inteligență, personalitate, dinamism, dezinvoltură, entuziasm, deschidere și plăcere de a lucra într-un mediu multicultural, să fie comunicativ, să lucreze bine în echipă, să fie interesat să se dezvolte continuu – Soft skills”, declară Tatiana Limbean.

Job-uri disponibile

Persoanele talentate, performante, creative, cu inițiativă și motivate, sunt binevenite să se alăture echipei STC. În prezent, compania oferă locuri de muncă în Sebeș și Cugir, în următoarele domenii:

  • Manager de proiect IT

  • Inginer calitate verificări acustice

  • Inginer mentenanță

  • Inginer tratamente termice

  • Maistru mentenanță

  • Mecanic de întreținere

  • Electrician întreținere

  • Mecatronist

Toți cei interesați sunt invitați să aplice online, pe site-ul www.stcu.ro, la adresa recrutare@stcu.ro sau direct la sediile STC din Cugir și Sebeș, ori prin fax, la 0358 403 051. Pentru mai multe informații, compania poate fi contactată și la numărul de telefon: 0258 806 102. Persoana de contact este Mihaela Cibu (m.cibu@stcu.ro).

articol publicat în sb.business – ediția de primăvară 2012

Articolul anterior

Sunt în căutarea unui job și îl voi obţine!​

Articolul următor

Realitatea viselor imposibile!

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share