Startup-ul fintech Salarium recrutează un CEO cu experiență în industria beneficiilor

Salarium, cel mai nou startup fintech și prima platformă de plată a avansurile salariale din România, o numește în funcția de Chief Executive Officer (CEO) pe Alina Ștefan, un manager cu experiență de 20 de ani în marketing și în industria beneficiilor.

Prin Salarium Fintech, angajații vor avea posibilitatea să solicite, prin aplicațiile mobile (Android și iOS), un avans salarial pentru zilele lucrate până la momentul solicitării. Salarium se integrează cu orice soluție de Payroll, iar pentru transferul sumelor de bani va utiliza tehnologia Mastercard MoneySend și Visa Direct.

În noul său rol, Alina Ștefan va dezvolta proiectul Salarium Fintech și va crea parteneriate pentru bunăstarea financiară a angajaților, alături de marii angajatori din România și de companiile care oferă soluții de payroll. Absolventă a programului Executive MBA la Maastricht School of Management, are o experiență profesională de 20 ani și a construit proiecte de business în industria beneficiilor și în zona de startup-uri inovatoare early stage. În ultimii zece ani, a făcut parte din echipe ca Azimo, startup londonez ce facilitează transferul de bani, sau platforme locale online, ca MyBenefits și MEDIJobs.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Spiritul antreprenorial m-a atras spre zona de startup-uri aflate într-o fază de dezvoltare incipientă, întrucât îmi place perioada de creștere accelerată a firmelor și să trasez primele coordonate și direcțiile unei companii încă de la început, acesta fiind de altfel un deziderat personal. Mă bucur că voi dezvolta Salarium Fintech, platforma de educație financiară cu beneficii, care va ajuta angajații români să treacă mai ușor prin problemele financiare cauzate de pandemie și de criza economică”, declară Alina Ștefan.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dezvoltarea Salarium Fintech, prima platformă de wellbeing financiar și plată a avansului salarial din România, are loc într-un mod potrivit pentru piață: mai mult de 70 la sută dintre angajații români rămân fără bani până la salariul următor, iar măsurile luate în contextul crizei sanitare au determinat apariția problemelor financiare în rândul multor angajați. De asemenea, recesiunea care ar putea urma va pune și mai multă presiune pe situația financiară a gospodăriilor. În plus, dobânzile mari (1 la sută pe zi) practicate de IFN-uri în cazul creditelor rapide pun o presiune suplimentară pe bunăstarea financiară a angajaților din România.

DESPRE SALARIUM FINTECH

Este prima platformă de wellbeing financiar și plată a avansului salarial din România, dezvoltată de o echipă antreprenorială cu vastă experiență în domeniul plăților și în colaborare cu instituții financiare ce respectă cele mai înalte standarde de securitate și protecție a datelor cu caracter personal.

Articolul anterior

Kaufland a integrat 240 de persoane cu dizabilități și are în plan să angajeze încă 350

Articolul următor

România devine hub-ul de producţie al suedezilor de la Holmbergs, care fabrică sisteme de siguranță auto

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share
Close