Kaufland a integrat 240 de persoane cu dizabilități și are în plan să angajeze încă 350

Până acum, 240 de persoane cu dizabilități au devenit parte a echipei Kaufland, prin programul A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale).

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, Kaufland se alătură inițiativei lansate de  Camera de Comerț a Diversității din România, împreună cu alte companii și organizații, în semn de solidaritate pentru persoanele cu dizabilități. Sediul central Kaufland din București va fi iluminat în culoarea violet astăzi, de la ora 18 și până la miezul nopții. Compania răspunde acestei acțiuni din dorința de a transmite un nou mesaj de încurajare către persoanele cu dizabilități: oricine își poate găsi locul în echipa Kaufland, indiferent de ce îl face diferit.

“Ușile Kaufland sunt deschise pentru oricine își dorește să se bucure de un loc de muncă stabil și de sprijinul necondiționat al tuturor colegilor în procesul de adaptare, de învățare și de dezvoltare. Am parcurs deja pași importanți pentru a le oferi sprijinul necesar celor 240 de colegi cu dizabilități, care ni s-au alăturat până acum. Prin dezvoltarea permanentă a programului A.C.C.E.S., ne dorim să le punem la dispoziție un mediu de lucru plăcut, prin adaptarea spațiilor la nevoile lor, și să le oferim șansa de a ocupa un rol esențial într-o echipă construită ca o familie, în care fiecare abilitate contribuie la succesul companiei”, declară Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Kaufland este unul dintre cei mai mari angajatori din România. Peste 15.000 de oameni lucrează în cele 136 de unități răspândite în toată țara. Persoanele cu dizabilități care s-au alăturat echipei, în București, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare sau Oradea, se bucură de o viață socială mai bună, de sprijinul colegilor și de posibilitatea de a-și pune abilitățile în practică. Compania își propune să angajeze încă 350 de persoane cu dizabilități.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Kaufland este locul care m-a ajutat să-mi câștig încrederea în mine. Colegii m-au primit cu brațele deschise, din prima zi. Sprijinul și răbdarea consilierului angajaților și ale colegilor m-au ajutat să ajung unde sunt acum. Am ajuns să folosesc fără nici o teamă casa de marcat și am înțeles cum funcționează sistemul de pontaj. Sunt lucruri pe care nu credeam că o să le pot face fără ajutor. Viața mea s-a schimbat în bine de când ei mi-au spus primul <Bun venit în echipă!>”, spune Ana Lazăr, care are o dizabilitate locomotorie și este lucrător comercial Case de Marcat/ Trezorerie.

De la lansarea etapei-pilot a programului A.C.C.E.S., compania a avut în plan adaptarea spațiilor de lucru, pentru a mări capacitatea de incluziune a persoanelor cu dizabilități. Patru magazine din București, printre care cele situate în Tudor Vladimirescu, Bucureștii Noi, Militari și Apărătorii Patriei, au fost echipate cu case de marcat special gândite pentru angajații în scaun rulant, printr-o investiție de 33.000 de euro.

Kaufland își propune să contureze, în continuare, o cultură organizațională bazată pe diversitate. Locurile de muncă disponibile pentru persoanele cu dizabilități sunt în magazinele Kaufland din toată țara (casier sau lucrător comercial), în centrele logistice din Ploiești și Turda (analist IT, analist gestiune stocuri, operator calculatoare sau manipulant sortare marfă) și la sediul central din București. Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă pot suna la numărul de telefon 021 9132 sau pot aplica pe cariere@kaufland.ro.

Articolul anterior

Cine face jocurile pe piața locală de software, care va atinge, în 2020, un nou maxim istoric: peste 8 miliarde de euro

Articolul următor

Startup-ul fintech Salarium recrutează un CEO cu experiență în industria beneficiilor

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share