Ştefan Popa Popa’s, Ambasador Cultural al Timişoarei

Caricaturistul timişorean Ştefan Popa Popa’s va deveni “Ambasador Cultural al Municipiului Timişoara”, titlu acordat de municipalitate, la iniţiativa primarului Nicolae Robu.

Titlul de “Ambasador Cultural al Municipiului Timişoara” a fost instituit prin hotărâre de Consiliu Local, luna aceasta, şi se acordă personalităţilor culturale care, prin acţiunile lor, au participat semnificativ la viaţa culturală şi promovarea oraşului, şi care vor promova oraşul ca spaţiu al creativităţii, atât prin mobilitatea externă, cât şi prin găzduirea de evenimente internaţionale, rezidenţe şi proiecte de cooperare culturală internaţională.

Ştefan Popa Popa’s este deja Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, din 1995. La 19 ani, a fost descoperit de Henri Coursaget, primul preşedinte UNESCO, iar la Festivalul Internaţional de Caricatură de la Saint-Estève (Franţa), în 1990, a stabilit recordul mondial de rezistenţă, după ce a executat 1.527 portrete color, în zece zile şi zece nopţi. În 1995, şi-a doborât propriul record, după ce a realizat 2.772 caricaturi color, în zece zile şi zece nopţi. În acelaşi an, a mai doborât un record, cu 131 de caricaturi într-o oră. Peste 200 de şefi de state şi de guverne au portrete semnate Popa’s. În prezent, este cetăţean de onoare în 26 de oraşe şi a obţinut peste 100 de premii. Pe plan internaţional, a fost medaliat de 58 de ori şi este membru al Fundaţiei pentru Ştiinţă şi Arte a Academiei Citta din Roma şi membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici din cadrul UNESCO.

Din noiembrie 2017, într-un spaţiu al Bastionului Theresia din Timişoara, funcţionează Muzeul “Ştefan Popa Popa’s”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Cum vrea Spania să-și aducă acasă cei un milion de muncitori din străinătate: burse, granturi şi contribuţii sociale mai mici

Articolul următor

Antreprenorul clujean Cătălin Chiș a făcut afaceri de 12 milioane de euro, în 2018

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share