Studioul românesc dezvoltator de jocuri video Amber deschide un birou în Montreal

EXTINDERE. Lansarea studioului din Montreal vine după ce, în februarie, Amber a deschis un birou în Mexic.

Cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România continuă să se extindă și deschide un nou birou în Montreal. Amber Montreal se va concentra pe specializări precum engineering, localizare și Quality Assurance, iar alte discipline vor fi acoperite odată ce studioul va crește.

Amber Montreal va fi condus de Gwen Heliou. Gwen are experiență în construirea de echipe diverse și coezive de succes. Ajuns în Montreal în 2001, a petrecut mai bine de 20 de ani în ​​roluri de producție și de management, și a lucrat la jocuri de mobile și consolă. Experiența sa în Technical Art și VFX a fost esențială pentru înființarea de studiouri precum Ubisoft Halifax.

Pentru început, Amber recrutează specialiști pentru 15 poziții full-time. Deocamdată, activitatea studioului se va desfășura în sistem Work from home. “Amber a crescut rapid la nivel internațional, în Europa și America de Nord, și ne dorim să menținem acest ritm al expansiunii prin deschiderea unui nou studio multidisciplinar de dezvoltare de jocuri în Canada. Montreal este locul perfect pentru noi, deoarece este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din America de Nord, în care găsim un amestec bogat de culturi din întreaga lume”, declară Mihai Pohontu, CEO Amber.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Lansarea studioului din Montreal vine după ce, în februarie, Amber a deschis un birou în Guadalajara, Mexic. Serviciile de localizare pe care Amber le va oferi vor completameniul de servicii de suport și vor aduce plus valoare partenerilor săi. Pe măsură ce studioul va crește, vor fi adăugate și alte discipline de dezvoltare suplimentare, ce vor extinde capacitățile Amber de a crea pe mai multe fusuri orare și de a obține acces la noi piețe și parteneriate. Recrutarea pentru noul studio a început deja, iar mai multe detalii pot fi găsite aici.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Înființată în 2013, în București, Amber este o agenție creativă, structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite. Oferă o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 650 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. A dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes, precum Sky: Children of Light sau Gorogoa. 

În 2018 a fost clasificată drept compania de software cu cea mai rapidă creștere din România, conform clasamentului Inc. 5000 Europe, și #463 dintre toate companiile europene. Are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share