Studiu: 6 din 10 angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății în clădirile unde lucrează

STATISTICĂ. Aproape 60 la sută dintre angajați lucrează acum în cea mai mare parte sau exclusiv de acasă, 16 la sută își desfășoară activitatea mai mult la birou și numai 24 la sută au reluat complet lucrul la sediul companiei.

Peste 60 la sută dintre angajații care au răspuns unui sondaj inițiat de Genesis Property, pentru a înțelege mai bine percepția oamenilor despre perspectiva reîntoarcerii la birou, s-ar simți mai liniștiți dacă în clădirea de birouri unde lucrează ar fi aplicate măsuri în plus pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.

Pericolul să se îmbolnăvească rămâne principalul motiv pentru care cei mai mulți continuă să lucreze la distanță, însă 58 la sută interacționează mai bine cu colegii când merg la birou. 41 la sută cred că revenirea la birou îi poate ajuta să mențină un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională și 22 la sută spun că așa pot inclusiv să evite probleme de sănătate psiho-emoțională, arată sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, care deține West Gate Business District și Novo Park.

Printre cele mai importante măsuri care i-ar face să revină și să se simtă în siguranță la birou se numără sisteme mai performante de filtrare a aerului și apei din clădire (58,3 la sută), sisteme de igienă mai performante în toalete (41,6 la sută) și soluții mai eficiente pentru asigurarea distanțării angajaților (40,4 la sută). Acestea fac parte din setul complex de măsuri prevăzute de The IMMUNE Building Standard (IMMUNE), primul standard global open source ce evaluează rezistența clădirilor de birouri la pandemie și la alte amenințări similare pentru sănătate. IMMUNE propune peste 120 de măsuri pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care își desfășoară activitatea în clădire le poate lua pentru a îmbunătăți imunitatea birourilor.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Dacă biroul ar fi mai sigur pentru sănătatea lor, 55 la sută dintre respondenții la sondajul Genesis Property ar prefera să lucreze cel puțin 3-4 zile pe săptămână sau exclusiv de la birou, indiferent de contextul epidemiologic. Aproape 60 la sută lucrează acum în cea mai mare parte sau exclusiv de acasă, 16 la sută își desfășoară activitatea mai mult la birou și numai 24 la sută au reluat complet lucrul la sediul companiei.

Soluție pentru atenuarea riscurilor epidemiologice la birou

Dezvoltat în România, The IMMUNE Building Standard a fost creat într-un timp extrem de scurt, de o echipă formată din experți internaționali în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management. Standardul IMMUNE a fost inițiat în aprilie 2020, în urma unei investiții de peste un milion de euro pentru cercetare, dezvoltare, testare și implementare. Pentru certificarea unei clădiri, un evaluator autorizat în domeniul proiectării sustenabile, dezvoltării și certificării clădirilor, evaluează clădirea pe baza unui set complex de criterii și acordă una dintre cele trei distincții IMMUNE – Puternică (Strong) cu trei stele, Solidă (Powerful) cu patru stele sau Rezistentă (Resilient) cu cinci stele.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prima clădire din lume care va fi certificată la cel mai înalt nivel – IMMUNE Resilient -, în perioada următoare, este clădirea H3 din West Gate Business District, deținută de Genesis Property și ocupată integral de Ericsson, unde măsurile sunt în curs de implementare. Există discuții și pentru certificarea mai multor clădiri din Europa, SUA, EAU și Asia.

Sondajul privind percepția angajaților despre viitorul birourilor a fost desfășurat în noiembrie, prin platforma iVox, pe un eșantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată țara. Opt din zece au un job full-time și circa 77 la sută ocupă poziții cu activitate de birou, în IT, consultanță, financiar, energie, imobiliare, auto, sau comerț. Peste 17 la sută sunt antreprenori sau au funcție de conducere. Aproape 60 la sută dintre respondenți sunt femei, iar peste 70 la sută au între 25 și 40 de ani.

DESPRE GENESIS PROPERTY

Este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri clasa A din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în industrie, deține peste 150.000 mp de spații de birouri clasa A, ce găzduiesc peste 20.000 de angajați: Novo Park din Pipera și West Gate Business District din zona Militari. Genesis Property este dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de patru stele, Studio One Accommodation Suites.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share