London Stock Exchange Group: Centrul de Tehnologie și Operațiuni din România trece pragul de 300 de angajați și recrutează încă 100

Centrul de tehnologie și operațiuni din București al London Stock Exchange Group (LSEG) are acum 300 de angajați, care furnizează servicii IT, servicii procesare date, funcțiuni corporate pentru entitățile globale ale grupului. 

De când a anunțat planurile de deschidere a biroului din București, LSEG a atras profesioniști calificați și specialiști care deservesc toate cele patru divizii ale companiei: Capital Markets, Post Trade, Information Services și LSEG Technology. LSEG România continuă să dezvolte hub-ul local, astfel că este în căutare de specialiști în domeniul IT, quantitative analysis și data science, pentru a ajunge la 400 de angajați în 2021.

“Inovația, excelența și parteneriatul și integritatea sunt valorile noastre cheie, iar aceste valori ne ghidează să ne dezvoltăm echipele și să privim cu optimism viitorul. De la deschiderea birourilor din București, am atras colegi talentați și competenți, care contribuie la operațiunile LSEG, în special pe partea de dezvoltare de tehnologie și data services. Investim în continuare în dezvoltarea carierei angajaților noștri și așteptăm cu nerăbdare să extindem echipa în 2021”, declară Andreea Stănescu, General Manager LSEG România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Din 2018, LSEG a încheiat parteneriate cu Facultatea de Matematică a Universității București, cu Academia de Studii Economice și cu Organizația LEADERS, care are drept scop dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de leadership ale tinerilor. Hub-ul local LSEG desfășoară programe dedicate studenților, inclusiv internship-uri și programe de Graduates pe un an, și oferă oportunități de dezvoltare profesională destinate următoarei generații de specialiști IT.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

London Stock Exchange Group este o companie globală, care furnizează infrastructură pieţelor financiare. Direcţiile de business sunt diversificate la nivel global, oferă servicii pentru o gamă largă de clienţi și se concentrează pe servicii de informaţii, post-trade și pieţe de capital.

Pe pieţele de capital, operează o gamă largă de acţiuni internaţionale, ETF, obligaţiuni şi derivate, și deţine bursa de valori din Londra, Borsa Italiana, MTS (o piață europeană de instrumente cu venit fix) şi Turquoise (un sistem multilateral de tranzacţionare de acţiuni paneuropene. Prin platformele sale, LSEG oferă participanţilor de pe piață acces la pieţele de capital europene.

În serviciile de informaţii, prin FTSE Russell, LSEG este lider global în indexarea financiară, benchmarking şi servicii analitice, cu circa 16 trilioane de dolari în active. Grupul le oferă clienţilor o gamă largă de data services, cercetare şi analiză, prin The Yield Book, Beyond Ratings, SEDOL şi RNS. Serviciile post trade şi de gestionare a riscurilor reprezintă o parte semnificativă a operaţiunilor de business. LSEG deţine acţiuni majoritare și la LCH, un operator global de CPC cu mai multe active, CC&G, casa de compensare italiană, Monte Titoli, o companie europeană de custodie și decontare, şi UnaVista, afacerea sa de raportare comercială.

LSEG Technology oferă tehnologii de înaltă performanță, inclusiv brokeraj, trading, market data, gestionarea riscurilor şi a garanţiilor, supravegherea, compensarea şi decontarea pentru clienţi din întreaga lume. Soluţiile LSEG Technology sunt utilizate de firmele de infrastructură şi servicii financiare, inclusiv de pieţele proprii ale grupului.

Cu sediul în Regatul Unit, cu operaţiuni semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, LSEG are circa 5.000 de angajaţi. În mai 2018, a inaugurat centrul R&D din Bucureşti. Hub-ul local oferă oportunitatea de a lucra cu echipe globale şi de implicare directă în designul şi implementarea de proiecte inovatoare.

Articolul anterior

Groupe Renault România: Cristian Țucă va conduce direcția Achiziții

Articolul următor

Studiu: 6 din 10 angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății în clădirile unde lucrează

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share
Close