Suedezii de la Enea, care au peste 300 de angajați în România, numesc ca CEO un fost manager de la Ericsson

Fostul manager al diviziei Product Portfolio and R&D for Digital Services al Ericsson vine la conducerea Enea.

Din rolul de CEO, Jan Häglund va continua strategia de creștere a Enea și întărire a poziției companiei drept un furnizor independent și inovator de rețele software. În ultimii trei ani, compania a achiziționat Qosmos, Openwave Mobility și, recent, o unitate de business a Atos.

Jan Häglund are o experiență de peste 25 de ani în industria telecom și a fost ales la finalul anului 2018 pentru a prelua compania. Îl urmează la conducerea companiei pe Anders Lidbeck, care va deveni președintele Consiliului de Administrație. “Furnizorii de servicii, de sisteme și clienții corporativi s-au bazat mereu pe tehnologii telecom inovatoare și soluții de rețea, pentru a-și conduce afacerile către succes. Enea are un potential puternic, din postura de companie inovatoare, independentă, cu o evoluție dovedită”, declară noul CEO.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În timpul mandatului său la Ericsson, Jan Häglund a condus diviziile responsabile de soluții IP și de broadband, dar și departamentele de analiză și controlul rețelelor. În plus, a fost și director tehnic al Ericsson în Japonia. A acumulat experiență și în zona de investiții strategice, după ce a fost implicat în operațiuni de fuziune și achiziție.

Soluțiile software dezvoltate de Enea au fost implementate de clienți din peste 100 de țări. Compania are mai mult de 650 de angajați. Cea mai mare divizie este în România, unde compania are circa 300 de angajați și centre de excelență în cercetare, dezvoltare software și servicii, în București, Iași și Craiova. În 2018, veniturile Enea au fost de 830 de milioane de coroane suedeze (87 de milioane de dolari).

Articolul anterior

Cluj-Napoca: Bosch lansează un nou program de masterat la Universitatea Tehnică

Articolul următor

Cătălin Rusu, în juriul Golden Drum 2019

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share