Suedezii de la Ericsson cumpără cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a achiziționat divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv subsidiara din România.

Prin această mutare, Ericsson își extinde capabilitățile în sectorul tehnologiei 5G. Cu sediul în Rosenheim, Germania, este o companie fondată în 1919. Furnizează tehnologii pentru antene și filtre și este unul dintre colaboratorii importanți ai companiei Ericsson. Deține o fabrică la Timișoara, unde, la finalul lui 2017, lucrau peste 2.200 de oameni. În același an, conform raportului depus la Ministerul Finanțelor, Kathrein a înregistrat, în România, o cifră de afaceri netă de circa 670 de milioane de lei și o pierdere netă de aproape 29 de milioane.

“Consolidarea competențelor noastre în domeniul antenelor interioare este un pas important în strategia noastră de extindere a portofoliului de servicii în domeniul reţelelor. Achiziția business-ului Kathrein va extinde capabilitățile și competențele noastre în domeniul avansat al antenelor active și pasive. Cu un focus suplimentar asupra afacerii conduse de profesioniștii Kathrein, ne vom lărgi oferta, pentru a optimiza în continuare operaţiunile, un aspect vital pentru introducerea 5G”, declară Fredrik Jejdling, vicepreședinte executiv al companiei Ericsson.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Achiziția va adăuga în jur de 4.000 de profesioniști cu înaltă calificare în cercetare, producție și vânzări, în peste 20 de locații, în Germania, SUA, Mexic și China, pe lângă cea din România. În 2018, veniturile preliminare și neauditate ale Kathrein au fost de circa 270 milioane de euro, excluzând vânzările către Ericsson. Părțile au convenit să țină secret sumele tranzacției. Finalizarea achiziției este supusă aprobărilor din partea autorităților de reglementare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share