Swazm, startup-ul românesc de tehnologie, își extinde echipa de dezvoltare din București

Compania care furnizează cea mai rapidă și scalabilă infrastructură descentralizată de pe piață a deschis recent un centru de dezvoltare în București și plănuiește să angajeze, anul acesta, 20 de dezvoltatori de software, pentru echipa de programare.

Astfel, Swazm a lansat o campanie de recrutare pentru posturi de VueJS Developer, React Native Developer, NodeJS Developer, GoLang Developer, Q&A Engineer, Q&A Tester. “Ne aflăm într-un continuu proces de recrutare, deoarece interesul comercial cauzat de tehnologie necesită acest demers. Avem nevoie să creștem echipa pentru a putea duce mai departe dezvoltarea unui ecosistem în jurul soluției tehnologice și dezvoltarea de funcționalități adiționale”, declară Vali Mălinoiu, CEO-ul și fondatorul companiei.

Compania a fost înființată în 2018, dar tehnologia era în dezvoltare încă din 2013. SWAZM are acum aproape 20 de angajați, dar a pornit la drum ca o soluție dezvoltată de Vali Mălinoiu, care a dorit să creeze o soluție de a face streaming de date în condiții limitative, așa că a inventat un nou protocol de transmisie a datelor, iar proiectul a evoluat în timp. Swazm este considerată una dintre companiile de blockchain cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru scalabilitatea infrastructurilor descentralizate de pe piață.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Echipa SWAZM  a dezvoltat o suită de tehnologii interconectate, ce au scopul de a oferi o soluție la cheie pentru scalarea oricărui proiect descentralizat. Prin utilizarea de tehnologii de descentralizare a stocării și a puterii de calcul, SWAZM își propune să realizeze o piață digitală de putere de calcul unde fiecare resursă informatică neutilizată să poată fi pusă la dispoziția celor care au nevoie de ea, oferind companiilor și dezvoltatorilor acces la o alternativă mai ieftină și mai performantă decât soluțiile de cloud tradiționale.

SWAZM a atras o investiție de 500.000 de euro și are deja primii clienți. Lucrează cu companii precum Restart Energy Democracy, proiectul românesc de tranzacționare peer-to-peer a energiei. Planurile de viitor ale echipei împlică dezvoltarea unui cadru de tip IaaS (Infrastructure as a service), pe care dezvoltatorii de aplicații distribuite să poată lansa orice proiect, indiferent de limbajul de programare folosit, și să ofere un potențial de scalare, flexibilitate și compatibilitate cross-chain nemaiîntâlnit, în timp utilizatorii casnici vor avea la dispoziție posibilitatea de a de a monetiza timpii morți de pe propriul laptop.

Articolul anterior

Un farmacist din Maramureș a ajuns la afaceri de 650.000 de lei, cu o fabrică de creme şi loţiuni

Articolul următor

Profesorul de pian care a preluat afacerea cu sticlă a familiei, la 21 ani, și a creat un business de 120.000 de euro

Articole din aceeași categorie
Total
29
Share