Profesorul de pian care a preluat afacerea cu sticlă a familiei, la 21 ani, și a creat un business de 120.000 de euro

La 27 de ani, Răzvan Romanine Alexandru este managerul unui business de succes, cunoscut mai ales în străinătate. Producătorul de sticlă Galle Glass Buzău a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 120.000 de euro, iar 80 la sută este reprezentată de exporturi.

Galle Glass produce obiecte decorative din sticlă, destinate aproape în totalitate exportului. Segmentul de produse cu cele mai mari vânzări este reprezentat de vaze și veioze, iar media comenzii se situează la 500 de euro. Cei mai mulți clienți sunt persoane fizice din Japonia, China, SUA, Franța sau Canada.

Unul dintre cei trei producători de profil din Buzău, Galle Glass și-a câștigat un loc pe piață prin diversitatea produselor oferite (vaze, lustre, fructiere, căni, pahare), prin tehnica folosită, dar și prin eficiența serviciului de customer service. “Procedeul de producție este amplu. Folosim încă tehnica lui Emile Galle, care este dificil de înțeles și de pus în practică. Sticla este pusă în straturi la temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius, după care este suflată în matriță, gravată chimic și mecanic. Atenția la detalii și felul personal, apropiat de clienți, prin care realizăm procesul de vânzare, face ca la fabrică să fim vizitați de clienți care vin special pentru noi chiar și din India”, explică Răzvan Romanine Alexandru.

oua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Deși are o vechime de 23 de ani, business-ul a fost reinventat de Răzvan Romanine Alexandru în urmă cu șase ani, când a preluat afacerea familiei. Înființată în 1996, din pasiunea familiei pentru artă, fabrica din Buzău a fost mai întâi un atelier improvizat, dar a ajuns, în patru ani, la un business cu 40 de angajați.

Declinul pieței aproape a scos Galle Glass de pe linia de producție, însă în 2014 Răzvan a preluat managementul, a continuat pe o linie diferită de business, dar a păstrat caracterul inedit al produselor. În ultimii doi ani, a investit peste 100.000 de euro în modernizarea liniei de producție, lucru ce a dus la creșterea constantă a brandului. Cifra de afaceri pe 2018 a ajuns la 120.000 de euro, iar pentru 2019 se preconizează o creștere cu 15 la sută.

“Ne dorim ca anul acesta să ne extindem mai mult și pe piața internă, unde considerăm că mai avem de lucrat la consolidarea poziției noastre. Sticlăria decorativ de tip Galle, Daum, Nancy, Mueller, Charder,  Scheneider sau produsele personalizate extrem de apreciate printre clienții noștri externi reprezintă atuul nostru pe piață”, spune managerul Galle Glass.

Managerul în vârstă de 27 de ani s-a implicat în business-ul familiei imediat după terminarea liceului. În paralel, a studiat la Conservator și este acum și profesor de pian. Unul dintre obiectivele de business ale tânărului om de afaceri este și extinderea cu o școală de calificare în meseria de sticlar, fiindcă specialiștii în acest domeniu sunt prea puțini pentru nevoile unei piețe în extindere.

Articolul anterior

Swazm, startup-ul românesc de tehnologie, își extinde echipa de dezvoltare din București

Articolul următor

Studiu: Ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2018 și ce bugete au alocat companiile

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share