Târgul virtual Angajatori de TOP: 60 de companii propun peste 6.000 de oportunități de carieră

Catalyst Solutions, compania românească de consultanță în resurse umane, a dat startul târgului virtual de joburi Angajatori de TOP ediția toamnă 2021, care se va desfășura pe platforma Hipo.ro, între 27 septembrie și 7 noiembrie.

Cei aflați în căutarea primului loc de muncă sau specialiștii care doresc o schimbare în carieră pot alege din peste 6.000 de oportunități de joburi și programe de internship în domenii tehnice și non-tehnice. La Festivalul Joburilor din această toamnă și-au anunțat prezența 60 de companii de top din România.

Conceptul ediției de toamnă Angajatori de TOP 2021 presupune un mixt între prezentarea oportunităților de carieră disponibile pe piață și evenimente și intervenții online live, ce facilitează interacțiunea dintre candidați și angajatori: conferințe, semninarii, laboratoare practice pot fi accesate gratuit de utilizatori. La acestea se vor adăuga standuri virtuale, dedicate fiecărei companii, Harta Centrelor Tech din România, quiz-uri și treasure hunt-uri organizate de companiile partenere și sfaturi în carieră de la profesioniști în HR, în zona de Career coaching.

Participanții vor putea candida direct pentru joburi sau vor putea primi răspunsuri în timp real de la angajatori în cele două zile de Q&A live: 21 octombrie la Angajatori de TOP Tech și 4 noiembrie la Angajatori de TOP Business.

Pentru reprezentanții Generației Z, organizatorii au pregătit în backstage informații despre cele mai noi programe de internship, trainee, management trainee, stagii de practică și programe pentru absolvenți, dedicate candidaților cu profil tehnic sau non-tehnic.

“Sperăm ca prin acest eveniment să contribuim în continuare la descoperirea de noi talente, crearea de noi oportunități profesionale și îmbunătățirea dinamicii pe piața muncii din România, mai ales în acest context extrem de dificil, generat de pandemie. Spațiul virtual ne-a deschis oportunități imense pentru a transforma aria recrutării într-un domeniu extrem de activ, plin de oportunități, pentru candidați și pentru companii”, spune Constantin Hodorogea, coordonator evenimente carieră la Catalyst Solutions.

Două evenimente, mii de participanți

Festivalul Joburilor include două evenimente: Angajatori de TOP Tech și Angajatori de TOP Business. Primul cuprinde oportunități de carieră, cursuri sau programe de internship/ trainee, în IT Hardware, IT Software, automotive sau inginerie. Festivalul dedicat joburilor în tehnologie are loc între 27 septembrie și 31 octombrie.

Companiile care și-au anunțat prezența sunt Continental, Cognizant Softvision, Elektrobit Automotive, Onsemi, 8×8, Vodafone, Software Business Partners, IBM, METRO.digital, ZF Tech Center, IT Shared Services Center for BNP Paribas PF – Central Europe Technologies, MassMutual, Grupul Enel, Tara Interactive, Hella, Veeam Software, Huf, Engie, Accenture, Huawei, Bosch Engineering Center Cluj, Schwartz IT Hub, Devmind, Societe General Global Solution Centre (SG GSC), ABA – Austrian Business Agency, CER Cleaning Equipment, Holcim, Emia.com, Lasting Software, Saint – Gobain, Heraeus, Draexlmaier Group, dalli group, Michelin, Hamilton Central Europe și TE Connectivity Sensor Solutions.

La Angajatori de TOP Business, cadidații se vor întâlni cu oferte din marketing, vânzări, finanțe, bănci, resurse umane, achiziții, Customer Support, PR sau juridic. Festivalul joburilor non-tehnice se va desfășura între 4 octombrie și 7 noiembrie. Evenimentul se va desfășura exclusiv online și este gratuit pentru candidați.

Printre companiile care și-au anunțat prezența se numără Continental, Telus International, Penny., Allianz Services, Vodafone, Auchan, Genpact, British American Tobacco, Raiffeisen Bank, BCR, Grupul Enel, Linde Global Services, Hella, Veeam Software, Schlumberger, Engie, Accenture, Teleperformance, Devmind, HP Inc, Societe General Global Solution Centre (SG GSC), Mega Image, Sustainalytics, a Morningstar company, Valoris Center, Ascensos, Regina Maria, Majorel, Philip Morris, Libra Internet Bank, Evalueserve, Smithfield, Metro Cash & Carry, Michelin și Everience.

“Suntem mereu deschiși către oameni extraordinari, care se potrivesc cu atmosfera și cultura Emia. Ne dorim ca viitorii colegi să se potrivească în primul rând din punct de vedere al caracterului, ambiției și valorilor cu membrii deja existenți în familia Emia. Potențialul de învățare și motivația sunt elementele principale pe care încercăm să le identificăm în procesul de recrutare și dorim să păstrăm aproape profilurile oamenilor care excelează în aceste două principii, chiar dacă la momentul întâlnirii nu avem o poziție disponibilă pentru ei. Lucrăm împreună, creștem împreună și ne dorim mereu alături oameni dornici să se dezvolte constant”, spune Diana Stan, HR Business Partner, Emia.com, București.

Articolul anterior

CECCAR organizează a XXIII-a ediție a congresului profesiei contabile, în anul în care sărbătorește un secol de la înființare

Articolul următor

Al doilea unicorn fondat un român e gata să cucerească America: se va lista la bursă când atinge potenţialul de un miliard de dolari

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share