Tăriceanu nu e “confortabil” cu scutirea de impozite pentru IT-iști: “Sunt oameni valoroşi şi în alte domenii”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, că nu este ‘foarte confortabil’ cu soluţia de scutire de impozite pentru domeniul IT, fiindcă există oameni valoroşi şi în alte domenii, iar ei nu beneficiază de aceleaşi avantaje.

“A fost la un moment dat poate o justificare şi avem şi acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ţinem specialiştii IT în România. Nu vrem ca această forţă de muncă să emigreze, dar în acelaşi timp vă spun, ca liberal, că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice. Ca atare, ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piaţă. Să ştiţi că IT-iştii sunt oameni extrem de valoroşi, dar nu sunt singuri. Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, dar care nu beneficiază de aceleaşi avantaje”, a afirmat Tăriceanu (foto), citat de Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Preşedintele Senatului spune că bugetul de stat trebuie să fie alimentat, astfel că nu se pot da tuturor scutiri de impozite. “Guvernul trebuie să găsească o soluţie care să fie deplin legală, dar şi constituţională, pentru a nu lăsa să se producă în domeniile la care v-aţi referit – IT sau persoane cu dizabilităţi – corecţii negative. Vor discuta împreună, cu siguranţă, ministerul Muncii, cu ministerul de Finanţe şi cu ministerul Justiţiei, să găsească o soluţie. A fost o soluţie urgentă, că de-aia e ordonanţă de urgenţă, pentru a remedieze această situaţie. Mie mi se pare că este incorect şi faţă de alte domenii. Nu putem să dăm scutiri de impozite la toată lumea, pentru că bugetul ăsta trebuie să se alimenteze din ceva”, a afirmat Tăriceanu.

Articolul anterior

Bitdefender, Angajatorul Anului 2017 la Universitatea din București

Articolul următor

ANIS: Endava, compania IT a anului

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share