Teach for Romania recrutează profesori și învățători pentru anul școlar 2018-2019

Asociația Teach for Romania recrutează a cincea generație de profesori și învățători pentru școlile din medii vulnerabile. Prin programul derulat de Teach for Romania, oameni excepționali sunt pregătiți pentru a oferi acces la educație copiilor din medii vulnerabile, cu sprijinul celei mai mari comunități de educație și leadership din țară și a rețelei globale Teach for All.

Candidații acceptați vor trece printr-un program intens de pregătire în leadership și educație, iar din septembrie 2018 vor ocupa un post, timp de doi ani, într-o școală parteneră. O nouă generație de peste 60 de profesori va începe predarea din septembrie 2018 și va oferi acces la educație incluzivă, pe bază de valori, pentru peste 7.000 de copii.

De ce profesor pentru copiii din școlile cu provocări?

Pentru participanții în program, experiența de profesor sau învățător înseamnă o dezvoltare accelerată în dezvoltarea personală și profesională, oportunitatea de a construi abilități de leadership, relaționare, de rezolvare a problemelor. “Participanții în programul Teach for Romania resimt această experiență ca o oportunitate incredibilă de a avea o carieră cu sens și satisfacție, de a face ceva ce poate influența nu doar viețile și parcursul unor copii, ci societatea în care trăim. Pentru ei este acel context în care se dezvoltă ca oameni și ca profesioniști, pregătiți de organizație și sprijiniți de o comunitate frumoasă de oameni cu o motivație puternică de a schimba în mai bine România”, declară Costin Corbeanu, Recruitment Manager Teach for Romania.

Care sunt beneficiile?

În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire din partea experților în pedagogie și leadership din România, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership, Teach for All, cu 46 țări membre și cu peste 50.000 de profesori care au impact direct la clasă și lucrează cu peste cinci milioane de elevi. Pe parcursul celor doi ani, organizația sprijină fiecare participant în parte prin training, coaching și mentorat. Organizația sprijină și financiar participanții în program, prin burse ce se adaugă salariului oferit de sistemul de stat, conform încadrării. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt sprijiniți, în calitate de alumni, să aibă activități cu impact în societate, prin proiecte de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

Care este procesul de recrutare?

Recrutarea se desfășoară pe parcursul a patru runde, cu mai multe termene limită: 14 noiembrie 2017, 11 ianuarie 2018, 27 februarie 2018, 11 aprilie 2018. Cei care își doresc să intre în programul Teach for Romania trebuie să completeze un formular inițial de înregistrare, urmat de formularul de înscriere. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Criterii de eligibilitate

Sunt eligibili cetățenii români, indiferent de vârstă sau de experiență anterioară de predare, absolvenți ai unei forme de de învățământ superior sau studenți în ultimul an de facultate, care sunt dispuși ca, timp de doi ani, să devină profesori și învățători încadrați în sistemul de învățământ de stat, într-o școală dintr-o comunitate vulnerabilă.

DESPRE TEACH FOR ROMANIA

Caută și pregătește oameni motivați, cu potențial, pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. Peste 65 de profesori și învățători sunt activi la catedră, în peste 60 de școli din Brașov, București, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vrancea și Olt. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din peste 46 de țări. Teach for Romania încurajează colaborarea părinților și a copiilor cu profesorii și directorii școlilor, cu inspectoratele din educație și actorii din mediul de business.

Articolul anterior

Târgul de Cariere Iași: 60 de angajatori aduc 3.500 de locuri de muncă

Articolul următor

Schaeffler România are un nou director. Fostul manager, promovat în Germania

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share