Techsylvania aduce în premieră în România oameni-cheie din companii precum Nike, BBC, Go-Jek și Softbank Vision Fund

În 2019, Techsylvania pregătește o ediție-eveniment, ce redefinește conceputul conferințelor de tehnologie din Europa de Est. 50 de speakeri internaționali, oameni de decizie din companii precum Nike, BBC, Databricks, Doctor on Demand, Go-Jek, Grab sau Softbank Vision Fund, vin în premieră în România, pentru a participa la a VI-a ediție a Techsylvania.

Ingineri, fondatori, investitori, CEOs din domeniul IT și bancar, dar și antreprenori – în total, peste 3.000 de participanți – vor trăi experiența Techsylvania, între 8 și 11 iunie, într-o “casă” nouă: Sala Polivalentă (BT Arena) din Cluj-Napoca. 

În cinci ani, Techsylvania a devenit cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa de Est. Este o poartă de acces spre piața din România pentru sute de investitori și locul de întâlnire a mii de profesioniști din sfera IT-ului și a afacerilor pe plan internațional, din aproape 30 de țări. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Ce înseamnă creștere prin tehnologie? Înseamnă, pe de o parte, cele mai noi inovații în tehnologie și business de pe glob, idei revoluționare, aduse de specialiști din întreaga lume, și, pe de altă parte, facilitarea unui context de interacțiune între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții, care creează sinergii de dezvoltare”, explică Oana Petruș, co-fondator și producător executiv al Techsylvania.

Techsylvania aduce în premieră în România nume importante, precum Ion Stoica, co-inițiatorul Apache Spark și co–fondator Databricks, o companie evaluată la 2,7 miliarde de dolari, cu clienți precum HP și Shell, Ajey Gore, CTO al Go-Jek, una dintre cele mai mari companii din Asia, axată pe ride-sharing, logistică și plăți online, și evaluată la 9,5 miliarde de dolari, Adam Jackson, co-fondator Doctor on Demand, platforma de consultații și sfaturi medicale oferite online, care a atras investiții de 165 de milioane de dolari, Shane Luke, director senior al departamentului de AI și machine learning al Nike, și Matthew Postgate, directorul tehnic și de produs al BBC. 

Techsylvania a adus în România, la primele cinci ediții, peste 100 de investitori. În 2019, un fond de investiții, vedetă în USA, ajunge la Cluj-Napoca. Softbank Vision Fund, un fond ce deține 100 de miliarde de dolari în administrare și care a luat Silicon Valley prin surprindere, este reprezentat de vicepreședintele Sakshi Chhabra Mittal, anunță Vlad Ciurcă, co-fondator și producător executiv al Techsylvania.

Pe 10 iunie, în paralel cu conferința, va avea loc ediția cu numărul patru a Startup Avalanche, competiția internațională dedicată startup-urilor, organizată în parteneriat cu Risky Business. Echipele vor avea șansa să-și prezinte proiectul în fața investitorilor. În doar trei ediții, peste 750 de startup-uri au aplicat în Startup Avalanche pentru a fi prezente la Techsylvania, iar 48 de proiecte din 20 țări au ajuns în semifinale. Dintre ele, unul a fost cumpărat – Ebriza, zece au avut parte de investiții majore, iar 17 au încheiat noi parteneriate. Unu din cinci startup-uri prezente la Startup Avalanche a obținut o finanțare în urma participării.

Toate acestea sunt argumentele pentru care 45 la sută dintre participanți se reîntorc la Techsylvania în fiecare an, iar nouă din zece recomandă evenimentul și altor persoane. Biletele se pot cumpăra de pe techsylvania.com. Până pe 15 aprilie este disponibil prețul Early Bird, de 69 de euro, pentru biletul Builder, și 129 de euro pentru accesul Premium.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Techsylvania.

George, primul banking inteligent din România, este partener principal al Techsylvania 2019. Dezvoltat în baza mai multor cercetări avansate digitale, George a fost creat de echipe de IT, design, psihologi și sociologi, și oferă un întreg ecosistem digital. Prin George, oricine poate deveni, în mai puțin de zece minute, client bancar cu cont curent și card dedicat, fără să facă vreun drum la bancă, de pe telefon, tabletă sau laptop.

Medicover, singura companie privată de îngrijire medicală și de diagnostic cu experiență internațională din România, este partener principal al Techsylvania 2019. În peste două decenii de prezență pe piața din România, Medicover a ajuns la o rețea de 37 de clinici în București și în țară, peste 200 de clinici partenere și două spitale: Spitalul Medicover în București și Spitalul Pelican, în Oradea.

BMW Group România este partenerul de inovație al Techsylvania. Servicii digitale, entertainment, confort și siguranță sunt toate integrate în tehnologiile din modelele BMW. Serviciile BMW ConnectedDrive asigură o comunicare permanentă între smartphone şi automobil, pentru a simplifica orice călătorie.

Lista susținătorilor Techsylvania continuă cu: glo™, Metro Systems, OMV Petrom, Betfair România, Wolfpack Digital, Telenav, certSIGN, Macadamian, Novis Plaza, Emerson.

DESPRE TECHSYLVANIA

Este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, intr-un spațiu ce facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții. Evenimentul a fost creat, în 2014, de Oana Petruș și Vlad Ciurcă. Numărul participanților la eveniment crește anual. La ultima ediție au fost prezenți 2.200 de oameni din 27 de țări. Evenimentul poate fi urmărit pe techsylvania.com, Facebook și Twitter.

Articolul anterior

Roxana Turos (RebelDot): "O companie poate crește doar în măsura în care cresc și angajații săi"

Articolul următor

Cel mai mare grup din industria de food service din România își schimbă directorul general

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share