ZF, unul dintre cei mai mari furnizori automotive din lume, extinde Centrul Tech din Timișoara

Compania ZF extinde competențele hub-ului său de inginerie din Timișoara, de la sistemele de direcție și frânare către mobilitatea electrică și soluțiile software, și va dezvolta echipele de inginerie pe toate segmentele.

În acest moment, 150 de ingineri lucrează pentru ZF la Timișoara. Dimensiunea echipei va crește în următorii trei ani. “ZF Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în rețeaua global de cercetare și dezvoltare a ZF. Vrem să construim, pornind de la expertiza colegilor noștri din România, și să creăm o locație de cercetare și dezvoltare care să permită dezvoltarea de sisteme complete. Echipa extinsă va lucra la soluții software și hardware pentru vehiculele acționate electric. Consolidăm în continuare acest domeniu, datorită creșterii dinamice ale cererii pentru soluțiile de transmisie, electrificate și sistemele de funcțiuni ale vehiculelor inteligente”, anunță Dirk Walliser, vicepreședinte senior pentru cercetare și dezvoltare corporativă, inovare și tehnologie.

În prezent, la ZF Tech Center Timișoara, inginerii dezvoltă și testează software pentru sistemele de direcție și frânare, în principal pentru Divizia ZF Sisteme de Siguranță Active. Odată cu extinderea Centrului Tech, numărul angajaților va crește semnificativ până în 2024. “Datorită cooperării stabile și fructuoase cu Universitatea Politehnica din Timișoara, putem angaja specialiști bine pregătiți. Le vom oferi sarcini și proiecte interesante, pentru a lucra la generația următoare de mobilitate, la unul dintre cei mai mari furnizori automotive din lume”, spune oficialul ZF.

ZF are acum peste 5.000 de angajați în cele cinci locații din România (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre ele se numără și Centrul Tech ZF din Timișoara, care provine din divizia auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din grupul ZF din ianuarie 2019. BeeSpeed lucra pentru Divizia ZF Sisteme de Siguranță Active (fostă componentă a TRW) din 2008.

Articolul anterior

Ness își mărește echipele din Iași și Timișoara cu încă 250 de oameni, în următorii trei ani

Articolul următor

Inteligența emoțională în business: cum își dau cu stângu'-n dreptu' șefii care văd doar cifre, nu și oameni

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share