Teilor: Cariere de poveste

În anul în care Teilor deschide primul magazin în afara țării, echipa sa de HR dezvăluie cum poți face parte din planurile marca Teilor.

(P) Indiferent de țară, viitorul nostru coleg trebuie să aibă o istorie de lucru credibilă, experiența în domeniu și aptitudini specifice jobului, cum de altfel bunele abilitați de comunicare, atitudinea pozitivă, entuziastă și spiritul de echipă nativ sunt un must have.

Candidatul ideal Teilor trebuie să știe să comunice în mod direct și eficient, să fie încrezător și inteligent. Încrederea de sine nu trebuie să lipsească, dacă ai încredere în forțele proprii și ești entuziast, poți avea succes! 

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Nici sinceritatea nu lipsește din profilul căutat de noi, astfel că un candidat trebuie să fie sincer atunci când interacționează cu recrutorul, și nu numai, și să stabilească un raport de încredere încă de la prima interacțiune. Bunele maniere nu lipsesc din lista noastră, deoarece fiecare coleg, indiferent de poziție, reprezintă Teilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dacă ar fi să indicăm principalele aspecte pe care le urmăreşte Teilor atunci când angajează, putem menționa că depinde de job-ul pentru care recrutăm, însă, din experiența noastră, imaginea de ansamblu creată, potențialul și încrederea inspirată au un rol important.

Unde ne găsesc candidații?

Principalul canal de recrutare este site-ul companiei, în secțiunea Cariere (teilor.ro/cariere). Aici sunt descrise job-urile disponibile în toată rețeaua. În același timp, colaborăm cu site-uri de recrutare, în funcție de numărul de poziții deschise, și suntem receptivi la recomandările venite din partea celor care sunt aproape de brandul nostru. Sunt candidați care își caută un job prin “rețeaua lor de încredere” – rude/ prieteni -, dar și prin rețelele de socializare, unde suntem prezenți (Facebook, Instagram, LinkedIn etc.).

Cei care doresc să ne cunoaștem ne pot contacta la recrutare@teilor.ro.

Ce ar trebui să știe un candidat înainte de a-și depune CV-ul pentru un job la Teilor?

Un CV perfect nu înseamnă un candidat ideal. În primul rând, trebuie să-și cunoască obiectivul profesional, iar de cele mai multe ori candidații evită să menționeze acest lucru. În majoritatea cazurilor, candidatul perfect nu există, deoarece cu toții avem minusuri și aspecte ce pot fi îmbunătățite. Pe de altă parte, putem lua ca exemplu o persoană care își face job-ul “cu ochii închiși”, dar aplică pentru o poziție ce nu reprezintă o provocare și o oportunitate de dezvoltare, ci mai degrabă îl poate limita, rămânând la același nivel de cunoștințe sau neputând folosi cunoștințele deja acumulate.

Este foarte important să știi ce vrei, ce cauți și ce poți, bineînțeles, pentru ambele părți – recrutor și candidat.

De ce ar alege să lucreze la Teilor un potenţial candidat?

Dincolo de reputația brandului și petrecerile frumoase pe care le organizăm, salariul atractiv și diversele beneficii extra pe care le oferim, considerăm ca mediul de lucru, supercolegii pe care îi avem, programele anuale de dezvoltare, respectul, transparența,  corectitudinea, feedback-ul transmis întotdeauna constructiv și empatia care ne caracterizează drept companie te fac să-ți dorești locul tău în TEILOR.

Dacă ai inițiativă, ești proactiv și implicat, îți dorești să faci parte dintr-un mediu de lucru dinamic, unde ai întotdeauna libertatea de exprimare și ești ascultat, te așteptăm să fii parte din povestea Teilor, locul perfect pentru următorul pas în cariera ta!

Articolul anterior

Angajații din domeniul financiar au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultimele trei luni

Articolul următor

BMW România are un nou director general

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share