Teodorovici este noul vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a fost ales vicepreşedinte al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Mandatul lui va începe în mai 2019 şi se va încheia în 2020. Teodorovici a obţinut unul dintre cele două mandate de vicepreşedinţi, alături de ministrul Finanţelor din Lituania. Noul preşedinte ales al Consiliului Guvernatorilor va fi ministrul Finanţelor din Spania.

România, prin Teodorovici, asigură în acest moment atât preşedinţia Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii, cât şi pe cea a Consiliului pentru Afaceri Europene şi Financiare (ECOFIN), în contextul Preşedinţiei rotative ale Consiliului Uniunii Europene. Este o premieră, de la aderarea României la UE, când un oficial român deţine, în acelaşi timp, cele mai înalte funcţii în cadrul celor trei instituţii europene de prestigiu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este un important investitor instituţional în România. BERD deţine 423 de proiecte, cu investiţii nete de peste opt miliarde de euro, în sectorul privat şi public, în energie, transport şi infrastructura municipală, precum şi în instituţii financiare. România este membru BERD din 1991. Guvernatorul României la BERD este ministrul Finanţelor Publice, iar guvernator supleant este guvernatorul BNR. Din 2011, România face parte dintr-o constituentă condusă de Turcia, din care mai fac parte Azerbaidjan şi Kîrgîzstan.

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share