Timişoara: Americanii de la Visteon angajează 400 de oameni în noul centru de dezvoltare automotive

Singurul furnizor Tier-1 din industria automotive, care se concentrează exclusiv pe componente electronice de bord pentru automobile, a început procesul de recrutare pentru noul centru de dezvoltare pe care îl va deschide în Timișoara.

În biroul care va începe să funcţioneze la sfârşitul acestui an vor lucra 400 de angajaţi, până în 2020. Compania americană, care a închiriat un spaţiu pentru birouri în zona centrală a Timişoarei. caută profesionişti specializaţi în domeniul software, tehnologiei şi automotive.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În noul centru vor lucra iniţial ingineri de dezvoltare, supervizori şi manageri. Poziţionat strategic, ca parte integrantă a planului de dezvoltare a companiei în Europa, alături de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franţa şi Marea Britanie, sediul din Timișoara va fi extins în etape, în funcţie de cererea clientului. Centrul va fi implicat în principal în dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment şi afisare pe parbriz), pentru producătorii europeni de automobile, şi va colabora cu directorul tehnic al Visteon şi cu centrele tehnice europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom.

Centrul de la Timişoara va sprijini creşterea companiei Visteon în dezvoltarea colaborărilor cu clienţi precum BMW, Mercedes, Porsche şi Jaguar Land Rover. “În cel mai scurt timp, centrul tehnic din Timişoara va avea competenţă deplină pentru a transforma cerinţele clienţilor în soluţii testate şi pregătite ulterior pentru a fi utilizate în producţia de masă. Fiind un important centru de dezvoltare software, va realiza acest lucru prin colaborarea strânsă cu cele mai importante unităţi de cercetare şi dezvoltare Visteon din întreaga lume. Avem oportunităţi interesante pentru a stimula inovaţia în domeniul automotive şi pentru a oferi o experienţă bogată şi conectată pentru şoferi şi pasageri”, afirmă Mark Fosmoen, vicepreşedinte Visteon.

Profilul candidatului căutat de Visteon implică o combinaţie de dezvoltatori cu o experienţă de peste 3-5 ani în automotive şi tehnologie şi de dezvoltatori cu experienţă în managementul proiectelor şi experienţă de supervizare. Compania intenţionează să recruteze și proaspăt absolvenţi din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare. Posturile disponibile în centrul Visteon din Timișoara pot fi găsite aici.

DESPRE VISTEON

Cu circa 10.000 de angajaţi în peste 40 de centre din 18 ţări, proiectează şi produce sisteme electronice de bord pentru automobile şi soluţii de vehicule conectate, pentru cei mai importanţi producători auto. Furnizează tablouri de bord și indicatoare cu afişare digitală, sisteme de informare şi infotainment, sisteme audio, telematică, controlerele de domeniu pentru pilotaj SmartCore şi platforma pentru conducere autonomă DriveCore. În plus, oferă soluţii software integrate pentru conectivitate multimedia şi smartphone, pentru industria auto. Cu sediul central în Van Buren, Michigan, Visteon a avut vânzări de 3,15 miliarde de dolari, în 2017.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share