Siemens Energy face recrutări pentru centrul de servicii inaugurat săptămâna aceasta. Compania are deja 650 de angajați în România

Una dintre cele mai importante companii de tehnologie în domeniul energiei din lume, Siemens Energy își reînnoiește angajamentul față de România și anunță investiții, oportunități în lanțul de aprovizionare și crearea de noi locuri de muncă.

Siemens Energy are o istorie de lungă durată cu România, începută în 1905, când a fost fondată prima companie de energie electrică din București, sub umbrela Siemens. În 2020, Siemens Energy s-a separat de Siemens AG pentru a deveni o companie independentă de tehnologie în domeniul energiei, cu scopul de a conduce tranziția energetică. Astăzi, investește în România prin crearea de noi locuri de muncă și prin angajamentul, pe termen lung, de a contribui la accelerarea procesului de tranziție energetică.

“Suntem o companie energetică independentă, concentrată pe transformarea securității energetice și pe conducerea eforturilor de tranziție energetică. Cu un portofoliu larg de produse, soluții și servicii, Siemens Energy acoperă întreg lanțul valoric în domeniul energiei – de la generarea și transportul de energie până la stocarea ei. Este important să atragem oameni alături de noi în această călătorie și asta include crearea și protejarea locurilor de muncă pe termen lung. Siemens Energy dezvoltă un hub de competențe aici, în România, cu 450 de noi locuri de muncă create deja până în prezent”, spune Petru Rușeț, Managing Director pe România la Siemens Energy.

Potrivit acestuia, obiectivul companiei este să devină un centru de competențe lider la nivel mondial pentru Siemens Energy și să creeze un mediu de lucru modern, incluziv, divers și sănătos. “Avem misiunea să susținem clienții din întreaga lume să satisfacă cererea globală de energie aflată în creștere, în timp ce facem tranziția către o lume mai sustenabilă, asigurându-ne că climatul nostru este protejat. Știm că nu putem face acest lucru singuri și trebuie să continuăm să colaborăm cu partenerii noștri, în timp ce depunem eforturi pentru sustenabilitate în călătoria noastră către decarbonizare”.

DESPRE SIEMENS ENERGY

Este una dintre cele mai importante companii de tehnologie în domeniul energiei din lume. Lucrează cu clienți și parteneri pentru a crea sisteme energetice pentru viitor, sprijinind astfel tranziția către o lume mai durabilă. Cu portofoliul său de produse, soluții și servicii, acoperă aproape întreg lanțul valoric energetic – de la generarea și transportul energiei până la stocare.

Portofoliul său include tehnologii de energie convențională și regenerabilă, cum ar fi turbinele pe gaz și abur, centrale hibride operate cu hidrogen și generatoare și transformatoare de energie. Peste 50 la sută din portofoliu a fost deja decarbonizat. Cu un pachet majoritar de acțiuni la compania listată la bursă, Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), Siemens Energy este un lider de piață global în sectorul energiei regenerabile. O șesime din energia electrică generată la nivel mondial se bazează pe tehnologii de la Siemens Energy. Compania are circa 91.000 de angajați în peste 90 de țări.

Articolul anterior

Răsvan Radu, promovat în grupul Unicredit, după 18 ani la conducerea Unicredit Bank. Va coordona proiecte strategice în Europa Centrală și de Est

Articolul următor

Ce "schelete" ascund candidații români la interviul de angajare: o treime recunosc că sunt sinceri doar cât e nevoie ca să obțină noul job

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share