Timișoara: Irlandezii de la Everseen, specializați în inteligență artificială, își mută singurul sediu din România în Iulius Town

Everseen, companie specializată în Deep Learning și Machine Vision, își dezvoltă singurul sediu din România în componenta office a primului proiect mixt din vestul țării, Iulius Town Timișoara.

Everseen a închiriat 1.250 mp în clădirea de birouri clasa A United Business Center 1 (UBC 1). Noul birou al companiei este primul din România și din această zonă a Europei, căruia i s-a alăturat cel din Belgrad. Spațiul din Timișoara va permite susținerea grupului la nivel mondial. Aici va fi sediul principal al firmei, de unde va fi coordonată întreaga activitate de cercetare din celelalte trei mari orașe în care compania este prezentă: New York, Belgrad și Cork.

“Unul dintre criteriile ce au stat la baza alegerii viitorului sediu a fost de a avea toți cei peste 100 de angajați pe același etaj. Un alt aspect important a fost accesul facil la servicii, precum bănci, sală de fitness, restaurante, poștă. Nu în ultimul rând, a contat calitatea superioară a amenajărilor interioare și exterioare. Pe deasupra, Iulius Town este kilometrul 0 al Timișoarei”, declară Alan O’Herlihy, CEO al Everseen.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Echipa din Timișoara numără peste 100 de angajați și dezvoltă tehnologii pentru optimizarea activității din domeniul retail, ce vor fi lansate și pe piața românească. “În urmă cu șase ani, am inaugurat primul nostru laborator de dezvoltare, într-o casă din Timișoara. În prezent, echipa noastră numără peste 100 de membri – mulți de la Universitatea Politehnică – ca parte din familia în creștere de la Everseen. Ne-am luat angajamentul de a ne crește prezența în Timișoara cu mai multe angajări pe funcții precum dezvoltatori software, ingineri Quality Assurance, cercetători Machine Learning, DevOps, SysOps. Considerăm că inginerii, oamenii de știință și matematicienii din România sunt cei mai buni din lume și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa noastră pentru a ne extinde în noi industrii globale”, explică Alan O’Herlihy.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Everseen este o companie înființată în 2008 de Alan O’Herlihy, originar din Irlanda, și este specializată în dezvoltarea de software pentru reducerea pierderilor la punctele de vânzare în industria de retail. Tehnologia dezvoltată de Everseen este utilizată de cinci dintre primii zece cei mai prolifici retaileri la nivel mondial. Aceasta este bazată pe analiza video și inteligența artificială, pentru a reduce cu până la 90 la sută omisiunile ce intervin la scanarea itemilor, care, anual, ajung la 90 de miliarde de dolari.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share