Volumul producției la cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România a crescut cu peste 25 la sută, în intervalul martie-mai, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.
Creșterea a fost susținută de numărul semnificativ de comenzi generate de industria dezinfectanților și de cea alimentară. De cealaltă parte, conform datelor Rottaprint, industriile care au înregistrat o reducere semnificativă a numărului de solicitări au fost cea chimică, în mare parte prin scăderea cererii de etichete pentru vopseluri, și HoReCa. Pentru perioada următoare, compania estimează că volumul producției va reveni la un nivel mediu normal, în principal din cauza faptului că majoritatea campaniilor promoționale desfășurate de clienții săi în lunile de vară sunt oprite.
Pentru perioada imediat următoare, Rottaprint se așteaptă la o revenire către o cerere constantă, lipsită de fluctuații, mai ales în contextul în care companiile sunt în expectativă și așteaptă să vadă modul prin care se va reporni economia. „Este important să încurajăm mai mult producătorii locali și să educăm consumatorii să aleagă produsele autohtone. Numai așa îi vom putea susține pe cei care încearcă să facă economia să funcționeze”, declară Cristi Nechita-Rotta (foto), director general Rottaprint.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
În această perioadă, producția Rottaprint a funcționat la capacitate maximă. Pentru protecția angajaților și a familiilor lor, compania a luat o serie de măsuri suplimentare de igienă și a investit circa circa 40.000 euro în echipamente de protecție (măști de protecție, viziere, mănuși, combinezoane), dezinfectanți și pastile de cloramină.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România. Cu o experiență de 29 ani, compania cu sediul în Apahida, județul Cluj, deține patru centre logistice în România, în Timișoara, Brașov, Ilfov și Pașcani, și două în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 270 de angajați. În 2019, a livrat produse în 11 țări din Europa, Asia și SUA.