Top Angajatori Undelucram: MassMutual, Nobel, JYSK, KRUK și Decathlon sunt cei mai apreciați angajatori de către propriii salariați

MassMutual, o companie lansată în 2020 în România, este pe primul loc în Top angajatori 2022, clasament realizat între 16 noiembrie 2021 și 15 octombrie 2022 de Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

Top Angajatori este un clasament anual, bazat pe evaluările a mii de angajați, care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă. De altfel, este singurul clasament din România care se bazează pe opiniile angajaților și nu pe imaginea publică a companiilor. Poziția în top este stabilită în funcție de nota generală (70 la sută) și nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de șase la sută) considerate importante de angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.

Anul trecut, pe prima poziție s-a aflat UiPath, cea mai de succes companie globală fondată de antreprenori români. UiPath a intrat anul trecut pentru prima dată în top și direct pe prima poziție. În acest an, nu se află între primele zece poziții din clasamentul general și nici între primele cinci companii din topul IT. Pe de altă parte, Microsoft, companie care a fost de cele mai multe ori pe prima poziție în clasament (de trei ori – în 2020, 2018 și 2016), se află și anul acesta în top.

Cea mai importantă noutate a acestei ediții este introducerea unei noi categorii: cea a IMM-urilor, mai exact a companiilor cu mai puțin de 250 de angajați. Primele cinci companii clasate în Top 30 sunt mReady, Softia, Pupa Milano, Dendrio și Pixel Bowl Studio.

CEO-ul Undelucram.ro: Tot mai multe domenii se inspiră de la angajatorii din IT

“Și anul acesta se respectă tradiția <organică> de a fi multe companii IT prezente în top. Nu întâmplător folosesc cuvântul <organic>, ci tocmai pentru a întări că principalul contributor al clasamentului din top este angajatul. Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi de a menține și de a inova zona de beneficii, iar acest lucru se traduce în nivelul de satisfacție al angajaților.

Îmbucurător este că și alte industrii se inspiră de la ce fac angajatorii din IT și aplică aceleași metode și strategii ce au la bază comunicarea și transparența. Se observă tot mai puternic acest trend al angajaților care își orientează alegerile de carieră spre companii unde pot găsi un mediu de muncă incluziv, unde se simt tratați cu empatie și înțelegere și unde atmosfera și starea lor de bine sunt puse pe primul loc. Practic, indiferent de industria în care activează, tot mai multe companii sunt interesate ca angajații să se simtă bine”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

MassMutual, compania americană aflată pe primul loc în clasament, este unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul asigurărilor, iar din 2020 este prezentă în România prin două centre globale de servicii IT.

“Când am deschis cele două birouri MassMutual, în București și Cluj-Napoca, în august 2020, în timpul pandemiei, am pus bazele subsidiarei Massachusetts Mutual Life Insurance Company complet de la distanță. Acum, am ajuns la 300 de angajați și avem planuri mari. Să lucrezi la MassMutual Romania înseamnă să te alături unei firme globale consacrate, în care mutualitatea se află în centrul a tot ce facem. Cultivăm un mediu de lucru flexibil și dinamic, care se concentrează în jurul inovației și al colaborării și care îi încurajează pe colegii noștri să facă schimb de idei, și îi susținem în dezvoltarea personală și profesională.

Ne străduim să le oferim resursele, oportunitățile și beneficiile de care au nevoie pentru a performa la cel mai înalt nivel. Oamenii noștri sunt cheia succesului nostru și ne bazăm unii pe alții pentru a crește și pentru a reuși”, declară Michael Makar, Head of MassMutual Romania.

Topul general integral și pe diferite industrii va fi disponibil în februarie 2023, în Catalogul Top 100 cei mai buni angajatori Undelucram. Tot în februarie, cele mai importante tendințe în HR vor fi dezbătute la conferința Top Angajatori Undelucram.

Top Angajatori Undelucram 2022-2023

Top general

 1. MassMutual
 2. Nobel
 3. JYSK
 4. KRUK
 5. Decathlon
 6. JTI
 7. Microsoft
 8. Google
 9. BearingPoint
 10. Tremend Software Consulting

  IMM-uri:

  1. mReady
  2. Softia
  3. Pupa Milano
  4. Dendrio
  5. Pixel Bowl Studio

  Bănci

  1. Libra Internet Bank
  2. ING Bank
  3. Banca Transilvania
  4. Raiffeisen Bank
  5. BCR – Banca Comercială Română

  BPO și servicii

  1. Allianz Services
  2. Majorel
  3. TELUS International
  4. Accenture România
  5. Société Générale Global Solution Centre

  Consultanță

  1. BearingPoint
  2. Deloitte
  3. KPMG
  4. EY
  5. PwC

  Retail non-alimentar

  1. JYSK
  2. Decathlon
  3. Dedeman
  4. Altex
  5. dm drogerie markt

  Retail alimentar

  1. Lidl
  2. Kaufland
  3. McDonald`s
  4. Carrefour
  5. PENNY

  Producție bunuri de larg consum

  1. JTI
  2. Philip Morris
  3. Procter & Gamble
  4. Coca-Cola HBC
  5. British American Tobacco

  Producție industrială

  1. Hella
  2. Preh
  3. Continental
  4. Schlumberger
  5. Michelin

  Telecomunicații

  1. Orange
  2. Vodafone
  3. Huawei
  4. RCS&RDS
  5. Telekom

  Sănătate & Farma

  1. Regina Maria
  2. Catena
  3. Medlife
  4. Sanador
  5. OK Medical

  IT&C

  1. MassMutual
  2. Nobel
  3. Microsoft
  4. Google
  5. Tremend Software Consulting  DESPRE UNDELUCRAM.RO

  Este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 850.000 de potențiali angajați pe platformă. Le pune la dispoziție și Salariometru – un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei, precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

  Articole din aceeași categorie
  Total
  26
  Share