TotalSoft a angajat peste 100 de programatori și consultanți în 6 luni și continuă recrutările

Unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est a angajat peste 100 de programatori și consultanți în doar șase luni, în urma unor programe personalizate de recrutare și prin programele TotalSoft Academy, dedicate tinerilor absolvenți de facultate și masteranzilor.

Ca urmare a succesului acestui val de recrutări, compania va continua aceleași inițiative de atragere a talentelor și în 2020. Nevoia măririi echipei a apărut în contextul creșterii investițiilor companiei, în anul precedent, la peste patru milioane de euro, pentru dezvoltarea de noi produse și a celor existente, cu accent pe integrarea tehnologiilor AI, IoT și chatbot în aplicațiile de business Charisma.

Cum investiția trebuia susținută și din punct de vedere al resurselor umane, compania și-a asumat provocarea de a angaja peste 100 de programatori și consultanți în șase luni, în intervalul mai-noiembrie 2019. Echipa locală TotalSoft a integrat noi ingineri software mid level și seniori, cu experiență în tehnologiile .NET, C#, React JS, consultanți cu experiență în domeniile producție, agricultură, leasing sau retail, dar și juniori pentru pozițiile de developer, consultanți tehnici și de business.

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

“Am căutat colegi care urmează aceleași valori după care ne ghidăm la nivel de organizație: inovație, spirit de echipă, curiozitate, orientare spre rezolvarea problemelor, integritate și transparență, grijă față de clienți și colegi. Noi le-am oferit un mediu prielnic dezvoltării profesionale, cu accent pe training-uri bine definite și implicare constantă din partea mentorilor care le-au facilitat integrarea în echipe și business”, declară Cosmin Ciobanu, HR Director TotalSoft.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Circa 60 de juniori angajați pe pozițiile de developer sau consultanți tehnici și de business au provenit din programele dedicate tinerilor absolvenți de facultate și masteranzilor, derulate sub denumirea TotalSoft Academy. În 2019 s-au organizat două astfel de programe, cu o durată de două luni fiecare. În acest caz, procesul de recrutare este unul constant. Numeroși absolvenți sunt integrați în echipe, la finalizarea programului, și se dezvoltă cu suportul și încurajarea mentorilor. În următorii trei ani, necesarul de talente va fi asigurat în mare masură din astfel de programe și din programe de trainee. Peste 40 de persoane au fost atrase în companie prin programe de recrutare, gândite ca proiecte unice de găsire și atragere de talente.

Articolul anterior

VIDEO. Cluj-Napoca: Universitatea Tehnică joacă în "liga campionilor" șofatului autonom, alături de Volkswagen, IBM și universități din Elveția și Cehia

Articolul următor

Fostul Managing Partner al firmei de avocatură Dentons devine Managing Partner al TIV Legal

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share