Turda implementează cel mai bun Plan de Mobilitate din Europa, care a devansat Milano și Manchester

Municipiul Turda a fost nominalizat, alături de Manchester și Milano, printre finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning), iar organizatorii au desemnat drept câștigătoare localitatea din județul Cluj.

Pe baza acestui plan, municipiul Turda a obținut, în 2018, finanțări europene de 31.355.430,65 euro. Proiectele sunt în implementare și prevăd asfaltarea și modernizarea străzilor principale, pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de stații moderne, e-ticketing, monitorizare video), achiziționarea de autobuze electrice și implementarea sistemului de Bike Sharing.

“A fost esențial ca Turda să beneficieze de finanțări externe, ca să putem rezolva problemele de infrastructură. Eforturile noastre, de a elabora o strategie în timp record, au fost recompensate, și ne mândrim cu un portofoliu de proiecte aflate în linie dreaptă și care ne plasează pe un loc fruntaș în România, în ceea ce privește absorbția de fonduri europene”, spune Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Turda este primul oraș din România care a achiziționat autobuze electrice cu fonduri europene, iar șapte din cele 20 se află deja la Turda. În plus, au început lucrările de modernizare a infrastructurii pe unul dintre cele mai importante coridoare – coridorul industrial – Str. 22 Decembrie 1989. Până în 2022, întregul proiect va fi finalizat și se vor moderniza complet 16 artere principale ale orașului. Pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă premiat de Comisia Europeană, Turda mai poate accesa fonduri europene de peste 50 de milioane de euro, până în 2030.

Articolul anterior

Sodexo îşi mută sediul în IRIDE Business Park

Articolul următor

Starea economiei și fleșcăul lui 2 Daci

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share