Ucenicii de la Audi construiesc “hoteluri” pentru insecte

17 tineri care lucrează ca ucenici la Audi au construit tot atâtea “hoteluri” pentru insecte, la sediul Audi din Neckarsulm, pentru a contribui activ la promovarea biodiversității.

“Hotelurile” au fost amplasate în 15 locații din interiorul uzinei și în două din afara gardului uzinei, din martie. La construirea lor, accentul a fost pus pe asigurarea unei fundații stabile, a unui acoperiș rezistent la intemperii și a “inimii” structurii – miezul din lemn. Ucenicii s-au concentrat și pe diversitate: o gamă de diametre ale găurilor oferă adăpost pentru diferite tipuri de insecte.

Dar implicarea tinerilor de la Audi nu se încheie aici: ei vor continua să monitorizeze insectele pe tot parcursul uceniciei și vor documenta colonizarea lor. În funcție de gradul de ocupare a diverselor găuri, vor fi forate unele noi. “Habitatele pentru plante și insecte devin tot mai rare în multe regiuni ale lumii. Acest proiect este o modalitate importantă de a contribui la conservarea biodiversității la sediul nostru”, explică Achim Diehlmann, șeful departamentului de protecție a mediului din uzină și manager de proiect al programului de mediu Audi “Mission Zero”.

Ucenicii Audi s-au concentrat și pe diversitate: o gamă diversă de diametre ale găurilor oferă adăpost pentru diferite tipuri de insecte.

Pe lângă insecte, și alte specii își găsesc deja un cămin la fabrica din Neckarsulm: aici există locuri speciale de cuibărit pentru rândunele, lăstuni sau șoimi. Audi Neckarsulm se angajează să păstreze biodiversitatea prin aceste măsuri, ca parte a programului de mediu “Mission Zero”, care se desfășoară în mai multe fabrici ale constructorului auto.

Audi AG s-a angajat să analizeze impactul activităților sale comerciale asupra biodiversității și să încorporeze măsuri de protecție în sistemul său de management de mediu. Pe lângă biodiversitate, acesta abordează decarbonizarea, utilizarea apei și eficientizarea folosirii resurselor în producție și logistică. Obiectivul-cheie este acela de a obține amplasamente neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025.

Articolul anterior

Andreas Lier, noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane

Articolul următor

Laura Dragoș-Rădoi (SmartValue): "Candidatul ideal? Cel care poate fi acel liant ce face ca lucrurile să meargă înainte într-o companie"

Articole din aceeași categorie
Total
9
Share