UiPath a strâns 1,34 miliarde de dolari prin Oferta Publică Iniţială derulată la Bursa de la New York

Primul unicorn românesc a reuşit să vândă acţiuni peste intervalul de preţ ţintit cu ocazia Ofertei sale Publice Iniţiale (IPO) derulată la Bursa de la New York, operaţiune prin care a strâns 1,34 miliarde de dolari.

Producătorul de software a vândut 23,89 milioane acţiuni, la un preţ de 56 dolari per acţiune. În urma acestui IPO, UiPath este evaluat la 29 de miliarde de dolari. Acţiunile UiPath sunt programate să intre astăzi la tranzacţionare la New York Stock Exchange sub simbolul “PATH”.

UiPath, companie care numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia, utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să-şi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

Luni, UiPath informa că şi-a majorat intervalul de preţ vizat cu prilejul IPO-ului până la un unul cuprins între 52 şi 54 de dolari pe acţiune, de la unul cuprins între 43 şi 50 de dolari anterior. Din acţiunile vândute, 9,4 milioane au venit de la UiPath şi circa 14,5 milioane de la investitorii actuali. Oferta publică iniţială a celor de la UiPath vine pe fondul unei explozii ale listărilor companiilor din sectorul tehnologiei, în condiţiile în care startup-urile vor să profite de cererea mare a investitorilor pentru noi acţiuni, cu ritm de creştere mare, în sectorul tehnologiei, notează Agerpres.

Înfiinţată în România, în 2005, sub denumirea DeskOver, şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s, Duracell şi Swiss Re. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane.

UiPath vrea să se extindă după ce, în timpul pandemiei, mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesele pentru a reduce costurile. Directorul general, Daniel Dines, declara recent că actualii clienţi din retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative ale cererii, provocată de pandemie.

În 2018, UiPath a devenit primul startup fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, şi-a mutat sediul general în SUA.

Articolul anterior

O nouă gamă de soluții de lucru flexibile: acces la spații de birou pentru 1, 4, 8 sau 12 zile pe lună

Articolul următor

Inginerii Continental din Timișoara lucrează la tehnologii noi, care vor schimba felul în care ne conducem mașinile

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share